Elisabeth Verwaest

Parkeervergunning lichte vrachtwagens

Voor bewoners die met een lichte vrachtwagen rijden, is er in Antwerpen een speciale 'parkeervergunning lichte vracht'.

Bestuurders van bestelwagens die als lichte vracht geregistreerd staan, mogen met een 'parkeervergunning lichte vracht' in hun bewonerszone onbeperkt gratis parkeren. 

In de beperkte parkeerzones buiten de Singel (oa. Tir en Sport) kunnen bewoners met een voertuig dat ingeschreven is als lichte vrachtwagen enkel parkeren in uitzonderingsstraten. In de loop van voorjaar 2019 past de stad Antwerpen ook deze zones aan. Straten waar lichte vrachtwagens mogen parkeren zijn te herkennen aan de blauwe borden met een witte P erop (de zgn. E9a-borden). Van alle zones waarbinnen straten liggen waar u met een parkeervergunning voor bewoners lichte vracht mag parkeren, kan u via deze pagina de gedetailleerde stratenplannen downloaden. 

Binnen de Singel kan u sinds 1 oktober 2018 met uw lichte vrachtwagen (bijna) overal parkeren. Enkel straten waar het winkelstraatprincipe geldt, en er dus ingezet wordt op kortparkeren, blijven gebruik maken van de E9b borden. Voertuigen die ingeschreven zijn als lichte vracht mogen hier niet parkeren.  

Bewonerszones

Hieronder kan u een gedetailleerd plan downloaden van uw bewonerszone, met daarop een overzicht van alle straten waar lichte vrachtwagens mogen parkeren.

Voor de bewonerszone 17 (Sport) heeft u met een lichte vrachtwagen recht op een bewonersvergunning zoals deze terug te vinden zijn op parkeervergunningen voor bewoners.


Voor zones 15  (Turnhoutsebaan) en 16 (Herentalsebaan) is een bewonersvergunning voor lichte vrachtwagens niet mogelijk. In april 2019 zullen deze zones aangepast worden naar aanleiding van de uitbreiding van het betalend parkeren buiten de Singel

Meer info

Parkeervergunningen
parkeervergunningen voor bewoners 

Dit artikel is gedeeld door