Zicht op de Ring en het zuiden van Antwerpen

Een mobiliteitsplan voor een actief en bereikbaar Antwerpen

De visie en strategie van de stad voor een actief en bereikbaar Antwerpen staan beschreven in het mobiliteitsplan "Antwerpen 2020 / 2025 / 2030. Actief & bereikbaar".

In een actieve stad organiseren bewoners, bedrijven, handelaars en bezoekers hun activiteiten dankzij efficiënte verplaatsingen van en naar de woning, het werk, de school, de winkel, sport- en culturele voorzieningen en van en naar een onderneming, de klant, een vergadering, een bedrijventerrein of de haven. 

Een bereikbare stad betekent een sterke impuls voor activiteiten en trekt bewoners en bezoekers, pendelaars en investeerders aan om een stedelijke dynamiek op gang te brengen. Niet het verplaatsingsmiddel (fiets, tram, auto,…), maar de gebruiker staat centraal voor het uitwerken van een waaier van mogelijkheden waarmee mensen zich kunnen verplaatsen. 

Een gemeentelijk mobiliteitsplan is cruciaal voor de uitbouw van het mobiliteitsbeleid waarvoor de gemeente bevoegd is. Het mobiliteitsplan legt ook de visie op de verschillende netwerken voor fiets, openbaar vervoer en auto vast. Daarnaast is het gemeentelijk mobiliteitsplan het kader voor de projecten en acties die in samenwerking met andere partners (het Vlaams gewest, De Lijn, de NMBS, de provincies, ...) gerealiseerd kunnen worden.

 

Wenst u op de hoogte te blijven van de meest recente wegenwerken in en rond Antwerpen? Slim naar Antwerpen biedt een overzicht en informeert u over de vlotste manier om u door de stad te verplaatsen.

Dit artikel is gedeeld door