Iemand keurt een diamant

Meer diamanten in één wijk dan in de rest van de wereld

Een huwelijksaanzoek start in Antwerpen. Statistisch gezien komt zo goed als elke verlovingsring uit onze stad: 80 procent van de ruwe diamant en de helft van de geslepen diamant passeren hier. Dat maakt Antwerpen het wereldcentrum voor diamant.

Stralende vierkante kilometer 

Antwerpen schittert dankzij zijn 'Diamond Square Mile', de Antwerpse diamantwijk. Hier botst u op een bonte mengeling van gemeenschappen met één gedeelde passie: diamant. U ontmoet hier handelaars, diamantbewerkers en juweliers, op weg naar slijperijen, showrooms en beurzen. Om u een idee te geven: op één vierkante kilometer liggen 1700 diamantbedrijven en 4 diamantbeurzen. 

Innovatie en vakmanschap 

De diamantwijk kennen we allemaal. Maar wist u dat Antwerpen ook het innovatieve centrum is van de diamantsector? Cut in Antwerp en Hearts and Arrows zijn internationaal gebruikte handelstermen die garant staan voor kwaliteitsproducten met een perfecte bewerking. In onze schitterende stad leren tal van diamantslijpers dan ook de kneepjes van het vak. 

Straf in controle 

In hartje diamantwijk zit het Diamond Office, het douanekantoor dat de constante in- en uitstroom van diamanten regelt. Met succes: het geldt als hét schoolvoorbeeld voor andere diamantcentra. Antwerpen verrichtte ook pionierswerk in het tot stand komen van het KimberleyProcess Scheme, dat maakt van Antwerpen het zuiverste diamantcentrum in de wereld. Zo staat Antwerpen voor de vijf C’s van de diamant: naast carat, cut, colour en clarity, ook de ‘c’ van confidence. 

Made in Antwerp 

Het stopt niet bij diamantverhandeling en -bewerking. In Antwerpen doen tal van juweliers ook iets met die schitterende stenen: in eigen atelier creëren de goudsmeden en juweelontwerpers er pareltjes mee. Dat Antwerpse luxeproduct kreeg het Antwerp’s Most Brilliant-label. Een objectief bewijs van betrouwbaarheid en kwaliteit. 

Antwerpen combineert  een ongebreidelde expertise op het vlak van diamantbewerking, keuring en verhandeling met een gigantisch aanbod aan juweliers. Antwerpen is het grootste juwelencentrum in België. En net die combinatie onderscheidt ons van andere diamantsteden – Atypisch Antwerpen, dus!

Dit artikel is gedeeld door
Atypisch
Atypisch
41800+