Juwelenontwerpster in atelier François De Heel

Bezoek de ateliers van Antwerpse kunstenaars

Eind september verwelkomen een 50-tal Antwerpse kunstenaars u in hun atelier. U maakt er kennis met verschillende kunstvormen en –stijlen, van schilderen en beeldhouwen over fotografie tot juweelontwerp.

Via de gratis brochure van Open Ateliers stippelt u uw eigen route uit langs ateliers en kunstruimten. De brochure is verkrijgbaar in het districthuis van Antwerpen, op de overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, bij Info Cultuur in de Wisselstraat en digitaal.

Op de overzichtstentoonstelling krijgt u een selectie te zien van de werken van alle deelnemende kunstenaars. Wie meer inzicht wil krijgen in de achterliggende ideeën van de kunstwerken of de manier van werken van de kunstenaars kan deelnemen aan de rondleidingen van Vormingplus.

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 23 september om 15 uur genieten van een optreden van muziekmaker Jeroen Baeken in het Zuiderpershuis. Hij treedt niet alleen op, maar samen met zijn twee broers. Don Vitalski, de legendarische volksdichter en gerenommeerd graficus Serge Baeken. Hun optreden wordt een mengeling van poëzie, muziek en projectie van live modeltekenen.

Op zondag 24 september en 1 oktober kunnen fotografiefans bovendien tussen 14 en 17 uur een workshop straatfotografie met smartphone volgen.

Open ateliers is een initiatief van het district Antwerpen en de Cultuurraad district Antwerpen en georganiseerd door Anne Marie Parys, coördinator van Open Ateliers.

Praktisch

  • Open Ateliers met overzichtstentoonstelling in het Zuiderpershuis, Leuvenstraat 2000 Antwerpen
  • 23 en 24 september en 30 september en 1 oktober telkens van 11 tot 18 uur
  • rondleidingen Vormingplus op zaterdagen om 11 uur, op zondagen om 15 uur
  • performance van Jeroen Baeken, Don Vitalski en Serge Baeken op zaterdag 23 september om 15 uur
  • workshop straatfotografie met de smartphone op zondagen van 14 uur tot 17 uur
  • gratis, inschrijven niet nodig 
  • op www.openateliers.be vindt u een overzicht van alle deelnemers. 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door