Heraanleg Charlottalei

Een aangename woon- en werkomgeving is voor iedereen belangrijk. Daarom wordt de Charlottalei opnieuw aangelegd.

Wat staat er te gebeuren

De Charlottalei krijgt opnieuw het historisch karakter van een laan, met nieuwe voetpaden, nieuwe ventwegen en bomen. Het belangrijkste is het comfort en de veiligheid van de vele fietsers en voetgangers.

Verloop

De ontwerper verwerkte de opmerkingen uit de overlegvergadering van december 2014 in een voorontwerp. Het districtscollege keurde dit ontwerp goed en toonde de plannen aan de buurt eind 2015. Rekening houdend met de opmerkingen maakte de ontwerpers het definitief ontwerp op. Midden 2016 werd een aanbesteding voor een aannemer uitgeschreven en kwam er een beroep tegen de bouwvergunning in verband met de bereikbaarheid. Dit beroep werd niet weerhouden en de werken konden van start gaan. In de zomer van 2017 was er echter verzet van buurtbewoners tegen het kappen van de bomen. De bomen werden uiteindelijk begin september gekapt en de werken gingen van start.

Heraanleg

 • In september startte de aannemer aan het voetpad, de ventweg en het fietspad aan de zijde van de kerk (oneven zijde). Deze werken duurden ongeveer drie maanden.
 • Daarna startte de aannemer aan de even zijde, ook gedurende drie maanden, ongeveer eind maart. Onderaan dit artikel vindt u een omleidingsplan voor deze huidige fase.
 • De hoofdweg van de Charlottalei wordt geasfalteerd en belijnd in de week van 16 april 2018.

Circulatie

Om de wijk rond de Antoon Van Dijckstraat beter bereikbaar te houden komt er  vanaf 7 mei 2018 een proefopstelling met gewijzigde rijrichtingen. Bovenaan dit artikel ziet u een overzicht, onderaan dit artikel enkele plannetjes.

Nieuwe bomen

 • De nieuwe bomen aan de oneven zijde werden al aangeplant. De aannemer heeft er echter een aantal beschadigd, deze worden vervangen in de week van 16 april 2018.

Parkeren

Heeft of huurt u een garage in de werfzone en heeft u geen bewonersvergunning?

Dan kan u gratis een tijdelijke minderhindervergunning aanvragen bij Mobiliteit en Parkeren.

Via mail mobiliteitenparkeren@stad.antwerpen.be of telefoon 03 727 16 60.

De straat blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers.

Afval

Gelieve tijdens de werken het afval op de hoek van de straat, buiten de werfzone te plaatsen. Als dat niet lukt, zal de aannemer uw afval op de hoek plaatsen.

Extra

Onderaan deze pagina vindt u:

 • de presentatie van 13 oktober 2015
 • het verslag van 13 oktober 2015
 • de boomstudies 
 • het voorontwerp
 • het definitief ontwerp
 • een omleidingsplan voor de huidige fase
 • een rapport over de voorbereiding van de plantvakken van de nieuwe bomen

Meer info

team Participatie district Antwerpen

Lange Gasthuisstraat 21, 2000 Antwerpen
tel. 03 338 33 10 - participatie.2018@antwerpen.be

 

Dit artikel is gedeeld door