Noortje Palmers

Burendag: leer uw buren beter kennen

Tijdens de Burendag zet u een stoel buiten en doet u gezellig een praatje met de buren. U krijgt tot 50 euro om hen een hapje en drankje aan te bieden. 

Wat is de Burendag?

Elk jaar vindt in Antwerpen de Burendag plaats. Antwerpenaars zetten dan een stoel buiten en doen een praatje met hun buren. Een eenvoudig, maar leuk idee om uw buren beter te leren kennen. Zet alvast vrijdag 25 mei 2018 in uw agenda, inschrijven kan vanaf 11 maart.

Doe mee en krijg een klein bedrag om uw Burendag nog leuker te maken.
Als u meedoet met uw straat, kan u maximaal 50 euro krijgen. Zo kan u de Burendag nog leuker maken door bijvoorbeeld hapjes en drankjes te serveren. U kan ook affiches en flyers afhalen om uw buren uit te nodigen. De verdeelpunten vindt u hier.

Wie kan meedoen?

  • Alle inwoners van de stad Antwerpen
  • Verenigingen

Verzekering

U kan de buren die meewerken aan de Burendag laten verzekeren door ons een lijst te bezorgen met alle namen. 

Breng een nieuwe straat aan en krijg een lekkere hapjesmand voor uw straat.

Motiveer een straat die nog geen burendag organiseert om ook een burendagaanvraag te doen. Dat hoeft daarvoor geen straat in uw buurt te zijn, zelfs niet in hetzelfde district, maar het moet wel een straat zijn die bij de Stad Antwerpen hoort.

Als beloning voor de moeite krijgt u een hapjesmand  voor op de burendag. Vul vóór 14 mei 2018 dit formulier in en geef aan welke straat u aangesproken heeft voor de Burendag. Als deze straat ook effectief inschrijft vóór 14 mei, krijgt uw straat een hapjesmand.  

De straten die een andere straat adopteren, maken ook kans op een verrassingsact. Wie weet wordt uw straat uitgekozen en krijgen jullie een verrassingsact op de burendag.

 

Meer info

Stadsmakers
tel. 0800 25 8 25
stadsmakers@stad.antwerpen.be
www.stadsmakers.be

Inschrijven 
https://opsinjoren.csjdatabank.be/login

Reglement
Lees het reglement van Stadsmakers.

Beoordelingscriteria
Lees hier de beoordelingscriteria die Stadsmakers hanteert bij de beoordeling van uw aanvraag.

Dit artikel is gedeeld door