Winteroever Victoriano Moreno

Geniet van winterse gezelligheid tijdens Winteroever

Voor het veertiende jaar slaan verenigingen van Linkeroever de handen in elkaar om hun wijk enkele weken onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer. Van een concert voor het goede doel tot de kerstboomverbranding, nog tot en met 12 januari bent u van harte welkom op Winteroever.

Zingen voor goed doel!

Winteroever start de kerstperiode steeds met een concert. Zo trad in het verleden onder meer Herman Van Veen op, maar dit jaar is het de beurt aan solidariteitskoor Frappant. Zoals de naam doet vermoeden gaat de opbrengst van het concert in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk naar een goed doel. Ook de culturele vzw ANNA3 verzorgt een meezingconcert. Zij nodigen iedereen uit om mee kerstliederen te komen zingen.

  • Za 1/12 om 20.15 uur, concert koor Frappant, tickets via www.ho-bie.be
  • Za 22/12 om 20 uur, concert ANNA3, tickets via www.anna3.be

 

KWB bouwt kerststal

Al 45 jaar bouwt KWB op Linkeroever een kerststal. U kan hun werk bewonderen op het pleintje op de hoek van de Melis Stokelaan en de Gloriantlaan. Op de dag van Driekoningen is er aan de kerststal een nieuwjaarsborrel. Die avond worden er ook kerstliederen gezongen aan de kerststal.

  • De kerststal staat er van 8/12 tot 14/1, gratis
  • Driekoningen, zo 6/1,19 uur, nieuwjaarsborrel en zangstonde, gratis

 

Kerstmarkt met multicultureel dessertenbuffet

In het dagcentrum van Leef vzw kunt u op zaterdag 8 december rondsnuisteren op de jaarlijkse kerstmarkt. Leef vzw is een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Op de kerstmarkt wordt kinderanimatie voorzien, en er zijn ook hapjes, drankjes en handgemaakte producten. Er zal ook een multicultureel dessertenbuffet zijn, en heuse snoepkerstballen. De opbrengst wordt geschonken aan 'De Warmste week’.

  • Za 8/12 van 14 tot 17 uur, Blancefloerlaan 100, kerstmarkt, gratis

 

Circusacts om van te smullen

In het Sint-Anne Centrum kan u genieten van een uitgebreid buffet. De mensen van Cirque de Sac verwennen u niet alleen culinair, maar tonen ook spectaculaire circusacts. Wilt u graag komen eten en kijken, schrijf dan in via www.winterfestival-linkeroever.be

  • Zo 2/12 vanaf 12 uur

 

Glühwein staat klaar op kerstbazaar

Zowel woonzorgcentrum Hof ter Schelde als het dienstencentrum op Linkeroever organiseren een kerstbazaar. U kan er smullen van lekkere warme wafels, pannenkoeken, appelbeignets, warme chocomelk of glühwein. U kan er mooie kerststukjes kopen of leg breiwerkjes die bewoners maakten als geschenk onder uw kerstboom. In het dienstencentrum kan u de kerstman tegen het lijf lopen en luisteren naar een optreden van het koor Stratosfeer.

  • Vrijdag 14/12 & za 15/12 van 14 uur tot 17 uur, kerstbazaar, gratis

 

Lange Wapper Winterfeest

Aan de scoutsbasis Lange Wapper aan de Beatrijslaan kan u gezellig verbroederen rond vuurkorven. Zij bieden kerstknutselwerkjes aan die u kan gebruiken als originele geschenkjes onder de kerstboom. Natuurlijk zijn er hapjes en drankjes en de scouts zorgen ook voor animatie.

  • Zo 16/12, van 13 uur tot 17 uur, gratis

 

Theater met brunch

Theatergezelschap Gloriant combineert naar jaarlijkse traditie een toneelstuk met een kerstbrunch. Dit jaar brengen ze een hommage aan Hugo Claus omdat het 10 jaar geleden is dat de schrijver stierf. Wie het theaterstuk in zaal De Roos wil bekijken en wil deelnemen aan de brunch met aperitief, schrijft zich in via www.theatergloriant.be

  • Zo 16/12, 11 uur, zaal De Roos, Suikerdijkstraat 77, 2070 Zwijndrecht, 25 euro

 

Kerstboomverbranding

Winteroever sluit alle festiviteiten af met een grootse kerstboomverbranding. Dat is het traditionele einde van de eindejaarsperiode. Op het Frederik van Eedenplein kan u ook letterlijk genieten van de warmte die de kerstbomen uitstralen. Klink samen op het nieuwe jaar met een glaasje cava of glühwein in de hand terwijl u geniet van het vuur. De verenigingen die meewerken aan Winteroever voorzien kraampjes met drank en hapjes die ze verkopen ten voordele van hun werking.

  • Za 12/1, vanaf 17 uur, Frederik van Eedenplein, gratis

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door