WinteroeverVictoriano Moreno

Geniet van winterse gezelligheid tijdens Winteroever

Voor het vijftiende jaar slaan verenigingen van Linkeroever de handen in elkaar om hun wijk enkele weken onder te dompelen in een gezellige kerstsfeer. Van een Spaanse avond tot een kerstconcert van de Grungblavers, nog tot en met 11 januari ben je van harte welkom op Winteroever.

Toyfestival & Wintercafe

Op zondag 1 december kan je in Sint-Anneke Centrum terecht voor het Toyfestival en het Wintercafe. Op het Toyfestival kan je tweedehandsspeelgoed kopen en verkopen. En terwijl jij schatten scoort voor onder de kerstboom, genieten de allerkleinsten van bruisende kinderanimatie.

In het Wintercafe kan je ondertussen de Spaanse sfeer opsnuiven met een bordje tapas of churros.

  • Toyfestival: van 11 tot 16 uur. Inschrijven voor de verkoop kan via debbydecock@hotmail.com of via 03 219 11 55.
  • Wintercafe: van 11 tot 18 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig.

 

Kerstconcert van de Grungblavers

Op hun eigen manier brengen de Grungblavers een show vol bekende kerstliedjes in een "Antwaarps" jasje. De Opbrengst van het concert gaat volledig naar Jambo, een ontmoetingsplek voor mensen in en rond Linkeroever die een netwerk zoeken. Mensen met of zonder verslaving, mensen met of zonder een dak boven hun hoofd, mensen met of zonder hulpvragen. Gewone mensen.

  • Za 7/12 - 20 uur (deuren: 19.30 uur) 
  • Sint-Anna-ten-Drieënkerk, Hanegraefstraat 1 - 2050 Antwerpen-Linkeroever 
  • €35 per ticket - te koop via www.ho-bie.be/grungblavers of op het secretariaat in de Gaston Burssenslaan 17 te 2050 Antwerpen-Linkeroever (weekdagen tussen 09.30 en 11.30 uur).

 

Kerstbazaar

Iedereen is van harte welkom op de kerstbazaar van Hof ter Schelde, waar verschillende kraampjes te vinden zijn met o.a. breiwerk van bewoners, leuke kerstcadeautjes, bloemstukken en nog veel meer. En wat zou een kerstbazaar zijn zonder glühwein, warme chocomelk, warme wafels en andere lekkernijen?

  • Vr 13/12 en za 14/12 van 14 tot 17 uur, Zorgcampus Hof ter Schelde - August Vermeylenlaan 6, gratis.

 

Lange Wapper Winterfeest

Aan de scoutsbasis Lange Wapper aan de Beatrijslaan kan je gezellig verbroederen rond vuurkorven. Zowel leiding als kinderen bieden handgemaakte kerstknutsels aan en zorgen voor randanimatie. Uiteraard zijn er ook hapjes en drankjes aan democratische scoutsprijzen.

  • Zo 15/12, van 13 uur tot 17 uur, gratis.

 

Kerstfeest DC Linkeroever

Wildpastei, Parelhoen, kroketten en kerststronk. Dat staat op het menu van Dienstencentrum Linkeroever op 20 december. En alsof dat alles nog niet genoeg is, kan je daarna de benen losgooien tijdens een swingende dansnamiddag. 

  • Vr 20/12 om 11 uur, inschrijven aan het onthaal van DC Linkeroever, €16.

 

Meezingconcert

Wat is gezelliger dan op een koude winteravond in een stemmig versierde kerk samen kerstliederen zingen? op 21 december zing je in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk uit volle borst mee met het koor en een heleboel andere enthousiaste bezoekers. De opbrengst van het concert gaat integraal naar de renovatie van het orgel dat 19 registers en 1120 pijpen bevat.

  • Za 21/12 om 20 uur. Tickets te koop aan de ingang van de kerk of op het secretariaat in de gaston Burssenslaan 17 te Antwerpen-Linkeroever (weekdagen tussen 9.30 en 11.30 uur), €14.

 

Driekoningenzingen

Naar jaarlijkse gewoonte start Beweging.Net-Linkeroever het nieuwe jaar met een zangstonde aan de kerststal gelegen op het plein aan de Melis Stokelaan-Gloriantlaan, gevolgd door een nieuwjaarsborrel.

  • Kerststal aan de Melis Stokelaan-Gloriantlaan om 19 uur, gratis.

 

 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door