Sneeuwruimen

Hou uw stoep vrij van sneeuw en ijzel

Als het sneeuwt of vriest, moet u het voetpad voor uw woning schoon en veilig houden.

Het sneeuw- en ijsvrij maken van uw stoep is verplicht door de wet. In gebouwen met appartementen verwijdert de bewoner van het gelijkvloers ijs en sneeuw van het voetpad. Woont daar niemand? Dan moet de bewoner van het appartement daarboven dat doen.

Hulp nodig?

Bent u 75 jaar of ouder en kan u zelf geen sneeuw ruimen? Of hebt u een handicap? En zijn er geen buren, familie of vrienden die u kunnen helpen? Vul dan bij sneeuwval het e-formulier vrijmaken voetpad van sneeuw en ijzel in.

Stadsmedewerkers komen dan gratis bij u langs om uw stoep vrij te maken.

 

Meer info

stedelijk contactcenter 03 22 11 333, elke werkdag tussen 9 en 17 uur

Verwante info:

13 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Midnightmareblu

@Stad_Antwerpen Is het niet hoge prioriteit om de tramhaltes sneeuwvrij te houden? Ik ben net aan de halte van Sint-Willebrordus in Berchem hard tegen de grond gevallen omdat het een ijspiste is waar je niet omheen kan! Mijn gsm lag toen in mijn handen en is kei hard tegen de grond gegaan waardoor ik nu bepaalde toetsen niet meer kan gebruiken! Ik eis een schadevergoeding hiervoor.

Jouw avatar
RonnyMinnaert

Beste , als zijnde stadsmedewerker maak ik regelmatig gebruik van de fiets en vind het allesbehalve dat de zwakke weggebruiker nog steeds in het nadeel wordt geplaatst , er zijn zovele verschillende fietspaden die NIET werden gestrooid , waar ik persoonlijk van mening ben dat in deze periode ,mede door de vele werken in en om Antwerpen , er eigenlijk meer gelegenheid zou moeten gemaakt worden voor een vlotte doorstroming door de Stad per fiets ! Ik ben van oordeel dat ik momenteel niet veilig over een fietspad kan fietsen tijdens deze winterprik , en zie velerlei fietsers op een hoofdbaan rijden ,dit evenwel onder eigen verantwoordelijkheid , daarom doe ik bij deze een extra oproep aan de strooidiensten of ook de fietspaden op een mogelijke manier zouden kunnen gestrooid worden ?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Magalie, het sneeuw- en ijsvrij maken van verhoogde tramhaltes valt onder de bevoegdheid van De Lijn. U kan hen bereiken op het nummer 070 220 200 of via het contactformulier op www.delijn.be.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Danny, Maxime en Ronny, de strooidiensten volgen een vooropgesteld strooiplan. Indien er meldingen binnenkomen over plaatsten waar dit tekort schiet kan dit plan herbekeken worden. Deze meldingen kan u doorgeven via http://bit.ly/2C8nLhL. Dringende gevallen geeft u door aan de Blauwe Lijn op het nummer 0800 123 12. De medewerkers van de lokale politie schatten vervolgens in of er bijkomend gestrooid moet worden en geven het dan door aan de verantwoordelijke van de strooidiensten.

Jouw avatar
Hans_Majean

ik wil even de medewerkers van het Hessenhuis, Cepa en CM (Molenbergstraat) in de bloemen zetten. Zij zorgden maandag én dinsdag voor geruimde voetpadden voor hun locaties. Verder veel steun aan de SB collega's die hard bezig zijn met sneeuwruimen, maar vaak met onvoldoende resultaat...