Sneeuwruimen

Hou uw stoep vrij van sneeuw en ijzel

Als het sneeuwt of vriest, moet u het voetpad voor uw woning schoon en veilig houden.

Het sneeuw- en ijsvrij maken van uw stoep is verplicht door de wet. In gebouwen met appartementen verwijdert de bewoner van het gelijkvloers ijs en sneeuw van het voetpad. Woont daar niemand? Dan moet de bewoner van het appartement daarboven dat doen.

Hulp nodig?

Bent u 75 jaar of ouder en kan u zelf geen sneeuw ruimen? Of hebt u een handicap? En zijn er geen buren, familie of vrienden die u kunnen helpen? Vul dan bij sneeuwval of ijzel het e-formulier vrijmaken voetpad van sneeuw en ijzel in.

Stadsmedewerkers komen dan gratis bij u langs om uw stoep vrij te maken.
 

Verwante info:

12 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
iny.leirs@hotmail.com

En wat als je niet thuis bent? Ik Woon in een klein appartement met 3 eigenaars. Ik ben verantwoordelijk maar wij waren met drie niet thuis. Wat moet er dan gebeuren?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste fi31163: de stad kan helaas niet overal tegelijk zijn maar de stadsdiensten doen hun best om alles zo snel mogelijk sneeuw en ijzel vrij te houden

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste noortjev8x: best het hele voetpad vrijmaken want men is verantwoordelijk voor zijn/haar voetpad

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste sa28226: is eigenlijk iets voor SL

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste iny.leirs@hotmail.com: De bewoner van het gelijkvloers is verantwoordelijk voor het sneeuw en ijzelvrij maken van het voetpad. Indien de bewoner niet kan, dan zijn de bewoners van de eerste verdieping verantwoordelijk. Verder kun je ook beroep doen om buren of familie.