Sneeuwruimen

Hou uw stoep vrij van sneeuw en ijzel

Als het sneeuwt of vriest, moet u het voetpad voor uw woning schoon en veilig houden.

Het sneeuw- en ijsvrij maken van uw stoep is verplicht door de wet. In gebouwen met appartementen verwijdert de bewoner van het gelijkvloers ijs en sneeuw van het voetpad. Woont daar niemand? Dan moet de bewoner van het appartement daarboven dat doen.

Hulp nodig?

Bent u 75 jaar of ouder en kan u zelf geen sneeuw ruimen? Of hebt u een handicap? En zijn er geen buren, familie of vrienden die u kunnen helpen? Vul dan bij sneeuwval of ijzel het e-formulier vrijmaken voetpad van sneeuw en ijzel in.

Stadsmedewerkers komen dan gratis bij u langs om uw stoep vrij te maken.
 

Verwante info:

14 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste noortjev8x: best het hele voetpad vrijmaken want men is verantwoordelijk voor zijn/haar voetpad

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste sa28226: is eigenlijk iets voor SL

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste iny.leirs@hotmail.com: De bewoner van het gelijkvloers is verantwoordelijk voor het sneeuw en ijzelvrij maken van het voetpad. Indien de bewoner niet kan, dan zijn de bewoners van de eerste verdieping verantwoordelijk. Verder kun je ook beroep doen om buren of familie.

Jouw avatar
henri.rincheval@telenet.be

Allemaal goed, maar de Stad of District doen zelf niets. Onlangs was er op een zaterdag een ijsdag, wat bleek nu, het politie en het districtshuis en de Bist in Wilrijk kon je gewoon niet lopen. De politie zelf deed er niets aan je er kon gewoon niet stappen. Is dit wat de Stad doet voor hun burgers en maar blijven schrijven wat de burger moet doen en de Stad???

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste mijnheer Rincheval Wij hebben uw opmerking omtrent de sneeuw- en ijzelbestrijding goed ontvangen. Afhankelijk van het weer of wintertype onderneemt de stad Antwerpen acties om sneeuw en ijzel te bestrijden. Op basis van verschillende kleurcodes wordt bepaald welke aanpak er gehanteerd zal worden. Meer info kan u op volgende webpagina’s terugvinden: - sneeuw- en ijzelbestrijding; - fietspaden; - wegen. Ook de stad Antwerpen is verantwoordelijk om de sneeuw en ijzel op het voetpad voor het districtshuis aan te pakken. Wij nemen uw opmerking mee en zullen hier in de toekomst aandacht aan besteden. In de toekomst kan u met uw vragen en opmerkingen ook steeds terecht op: - onze website: www.antwerpen.be/melden - het nummer van het Stedelijk Contactcenter: 03 22 11 333 Hebt u nog vragen, dan helpen we u graag verder.