Een meisje nodigt de kijker met open armen uit om mee te dansen. Op de achtergrond zitten en dansen mensen in het gras van het StadsparkJonathan Ramael

Kom Feesten in het Stadspark

Om de Vlaamse Feestdag te vieren, organiseert District Antwerpen op zaterdag 6 en zondag 7 juli het grootste gratis tuinfeest van Antwerpen in het hart van de stad. Het Stadspark wordt omgetoverd tot een zomerse en groene oase. Iedereen is welkom om tijdens dit gratis festival mee te feesten, dansen en genieten.

Voor muziekliefhebbers

Op zowel zaterdag als zondag geniet je in het Stadspark van een gezellige festivalsfeer. Uiteraard kunnen de nodige muziekoptredens niet ontbreken. Er zijn gratis oordopjes verkrijgbaar op het festivalterrein voor alle muziekliefhebbers die dit wensen.  

Ontdek hieronder de volledige line-up:

Zaterdag 6 juli

Zondag 7 juli

Voor feestbeesten

De podia waar het Gevaar van de Discobar nog niet mochten passeren, zijn intussen schaars geworden. Marktrock, Laundry Day en Tomorrowland, maar ook het zelf bedachte tussenpodium van Rock Werchter was een vaste, jaarlijkse stop. Na vele, vele jaren is Discobar Galaxie still going strong en spelen ze nog steeds whatever they like. Van het grootste festival tot het smerigste jeugdhuis, deze heren weten nog altijd de juiste platen te kiezen. This Soundsystem knows what's good for you.

 

Voor foodies

Wafels op een stokje met een lekkere topping, crunchy kip in een heerlijke wrap, een 'mighty' pulled pork sandwich, deluxe hamburgers, of artisanale frietjes - je vindt het allemaal op Feesten in het Stadspark. Ook aan vegetarische, gluten- en lactosevrije varianten werd gedacht. Onderstaande foodtrucks uit het Antwerpse vind je terug op het grootste tuinfeest in het Stadspark:

 

Voor kinderen

Op zondag halen kinderen hun hart op: ga op de rommelmarkt op zoek naar speelgoed van weleer, spring tot je erbij neervalt op het kleurrijke springkasteel, doe samen met je vriendjes mee aan de kinderanimatie of gooi alles los tijdens de kinderdisco om 11.30 uur.

 

Voor senioren

Dansen met Davy Brocatus

Davy is vooral bekend als jurylid van “Sterren op de Dansvloer”. Hij begon zijn danscarrière zoals één ieder: hij belandde in de toenmalige dansschool Crikemans te Merksem op 16-jarige leeftijd en volgde er gewoon cursus. Al snel won hij samen met zijn partner de ene wedstrijd na de andere. Hij nam deel aan vele internationale kampioenschappen alsook de Europese- en Wereldkampioenschappen. Zijn danspalmares is zeer uitgebreid. Speciaal voor de bezoekers aan Feesten in het Stadspark geeft hij op zondag 7 juli om 13 uur gratis dansinitiaties.

Wandelen met gids

Ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag worden er ook wandelingen voor senioren georganiseerd. 

Verwante info:

Voor verzamelaars en fashionista's

​Wat is er beter dan Feesten in het Stadspark? Feesten én snuisteren tussen de leuke spulletjes op de rommelmarkt van Goegekregen. Op zondag 7 juli wordt een deel van het Stadspark omgetoverd tot the place to be voor snuisterijfanaten. Het aanbod: zowel de gegeerde en ongefilterde zolderkes van buurtbewoners, als de betere antiek, vintage en curiosa, als de hobbyliefhebber, platenboeren en fashionista’s.

 

Voor Antwerpse vrijwilligers

Op zondag om 16.30 uur zet het district Antwerpen haar meest verdienstelijke vrijwilliger in de bloemetjes. De Antwerpse districtsburgemeester geeft een korte speech op het podium. Bedankt alvast aan alle vrijwilligers.

 

Voor het milieu

We hechten belang aan respect voor het milieu. Daarom worden geen wegwerpmaterialen gebruikt, vragen we aan de bezoekers om hun afval te sorteren, bieden we bio-drankjes aan en gebruiken we herbruikbare bekers. Voor zo'n beker betaal je een waarborg van 2 euro, die je terugkrijgt wanneer je je beker inlevert. Je krijgt elk drankje in een propere, nieuwe beker. Er zijn aangepaste bekers voorzien voor frisdranken, wijn en bier.

Foodtruck
Jonathan Ramael1|10
Rommelmarkt
Jonathan Ramael1|10
Dansende mensen
Jonathan Ramael1|10
Twee dames eten een broodje
Jonathan Ramael1|10
Feestende menigte
Jonathan Ramael1|10
Publiek kijkt toe
Victoriano Moreno1|10
Groepsfoto met lachende gezichten
Jonathan Ramael1|10
Koppeltje posseert
Jonathan Ramael1|10
Artiest op podium
Victoriano Moreno1|10
Feestende menigte
Jonathan Ramael1|10

Belangrijke info

  • Er zijn gratis oordopjes te verkrijgen op het festivalterrein.
  • Er is een tijdelijke fietsstalling op de hoek Rubenslei - Van Eycklei en aan de Louiza-Marialei.
  • Ter plaatse betalen doe je met een handige 'cashless' kaart. Deze kost 1 euro en kan je ook de komende jaren gebruiken. Krediet dat nog op kaart staat, kan tot een maand na het evenement weer opgevraagd worden.
  • Feest met respect voor de parkomgeving
  • Er zijn faciliteiten voor personen met een handicap.
  • Makkelijk bereikbaar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.
  • Steek je A-kaart zeker op zak, want tussen het feestgedruis door spaar je een punt aan de A-kaartzuil.
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-kaart
A-kaart
549000+