vernieuwde fase 1 van Floraliënlaan met werfsignalisatie

Start werken Floraliënlaan

De Floraliënlaan was aan vernieuwing toe. Het district Berchem legt samen met het district Wilrijk de straat opnieuw aan. Voorlopig wordt enkel het gedeelte tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan aangepakt.

Update augustus 2019

De werken aan fase 3 verlopen vlot. De aannemer is terug uit bouwverlof en werkt volop verder.

De aannemer keert in augustus ook even terug naar fase 1, om de aansluiting met het rondpunt aan de Ringlaan in orde te maken.

In augustus zal er ongeveer twee weken gewerkt worden aan het rondpunt Floraliënlaan-Ringlaan, enkel aan de kant van de oneven huisnummers van de Ringlaan. Tegelijk vinden er werken plaats aan het kruispunt Fruithoflaan-Grotesteenweg. Door deze werken tegelijkertijd en in augustus te plannen, blijft de hinder voor doorgaand verkeer beperkt.

Bereikbaarheid

Tijdens de werken is het rondpunt afgesloten aan de zijde van de oneven huisnummers van de Ringlaan. De Ringlaan is tijdens de werken daarom tijdelijk dubbelrichting (zie rode pijlen op onderstaande afbeelding):

  • van huisnummer 19 tot 51 (rondpunt)
  • van huisnummer 79 tot 59 (rondpunt)

Zo blijft de Ringlaan tot aan het rondpunt altijd bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Respecteer de tijdelijke signalisatie, omleiding en mogelijke parkeerverboden ter plaatse.

Opgelet: ondertussen werken de aannemer en onderaannemers ook door in fase 3.

Kaartje werken kruispunt Floraliënlaan - Ringlaan
Het gearceerde rode deel is afgesloten voor verkeer. De rode pijlen geven aan welke delen tijdelijk dubbelrichting zijn voor plaatselijk verkeer. Aan de kant van de even huisnummer blijft de weg vrij (groene pijlen).

Verloop werken

Op dinsdag 8 januari 2019 ging de aannemer met de werken van start. We verwachten dat de werken in totaal ruim 10 maanden zullen duren. Het verloop van de werken hangt sterk af van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Enkel het deel van de Floraliënlaan tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan wordt heraangelegd. De aannemer werkt in vier fases en begint vanaf de Ringlaan en werkt zo geleidelijk naar de Elisabethlaan.

Fase 1 en 2 zijn ondertussen afgerond.

foto van de het vernieuwde eerste deel van de Fruithoflaan
Fase 1: sinds vrijdag 22 maart is dit deel open voor verkeer

Fase 3
Hendrik Marckstraat, inclusief kruispunt Floraliënlaan.

  • Startdatum: dinsdag 11 juni 2019
  • Vermoedelijke einddatum: eind augustus 2019
Fase 3: de Hendrik Marckstraat, inclusief een deel van de Floraliënlaan
Fase 3: de Hendrik Marckstraat, inclusief een deel van de Floraliënlaan

Fase 4
Floraliënlaan voorbij het kruispunt Hendrik Marckstraat tot aan de Elisabethlaan.

  • Vermoedelijke startdatum: eind augustus 2019
  • Vermoedelijke einddatum: eind november 2019

Bereikbaarheid fase 3

Doorgaande verkeer volgt de omleiding.

Fietsers en voetgangers
De zones waar gewerkt wordt zijn enkel toegankelijk voor voetgangers. Fietsers wordt geadviseerd de omleiding te volgen. Fietsers met een bestemming in de Floraliënlaan kunnen het laatste deel van hun route te voet afleggen. 

Auto’s
Er geldt een volledig parkeerverbod in de werfzone en mogelijk ook in enkele omliggende zones. Ook garages zijn niet bereikbaar. Let op de tijdelijke signalisatie in de straat en zorg ervoor dat uw auto op tijd buiten de werfzone staat.

Huisvuilophaling

Ook voor de vuilniswagen zijn de zones waar gewerkt wordt onbereikbaar. U brengt uw huisvuil naar de dichtstbijzijnde zijstraat buiten de werfzone.

Nieuwe buurtparking

In het nieuw gebouwde woonzorgcentrum Ruytenburg (Floraliënlaan 400A) werd een buurtparking voorzien met:

  • 20 autoparkeerplaatsen aan 70,77 euro per parkeerplek per maand (incl. BTW)
  • 30 fietsparkeerplaatsen aan 5,45 euro per fiets per maand (incl. BTW)

De plaatsen zijn bedoeld voor buurtbewoners en zijn continue beschikbaar (24 op 24 uur, 7 dagen op 7). De buurtparking blijft tijdens de volledige werken bereikbaar, maar de aanrijroute verandert wel. Tijdens de eerste fase is de buurtparking bereikbaar via de noordkant van de Floraliënlaan (kant Elisabethlaan). Tijdens de tweede fase is de buurtparking bereikbaar via de zuid-oostkant van de Floraliënlaan (kant Ringlaan).

Voor meer info over de buurtparking kan u terecht bij: buurtparkeren@antwerpen.be of op 03 338 21 85.

Bewonersparkeren Nieuw Kwartier West

Vanaf 1 april 2019 gaat de nieuwe regeling van bewonersparkeren in de wijken buiten de Singel van kracht, ook in de Floraliënlaan. De maatregel komt er om de parkeerdruk voor bewoners te verlagen. Om een lange wachttijd te vermijden, vraagt u best zo snel mogelijk uw parkeervergunning aan. Ook buurtbewoners met een garage kunnen een parkeervergunning voor bewoners aanvragen.

Buurtbewoners van Nieuw Kwartier West kunnen vanaf 1 april met een parkeervergunning onbeperkt op het openbaar domein parkeren binnen de zone Coremansstraat (noord), Lodewijk Van Sullstraat-Lappersbrug-De Roest d'Alkemadelaan (oost) en de Pater Damiaanstraat-Pater Verbiststraat in Wilrijk (zuid). Aan de westkant vormen het ziekenhuis, de universiteitscampus, het park en de sportvelden de grens van deze parkeerzone. Meer info over bewonersparkeren in Nieuw Kwartier West en een gedetailleerd plan van de parkeerzone vindt u hier.

Lukt het niet om via de website een parkeervergunning aan te vragen? Dan kan u hulp krijgen bij een stadsloket, u maakt hiervoor telefonisch een afspraak via het stedelijk contactcenter: 03 22 11 333.

Meer info

Onderaan deze pagina kan u het definitief plan en alle communicatie met de buurt downloaden.

Met overige vragen kan u terecht bij:

Communicatie en participatie Berchem
Grotesteenweg 150
2600 Berchem
tel. 03 338 40 18
wijkoverleg.berchem@stad.antwerpen.be

Dit artikel is gedeeld door