nieuw aangelegde Floraliënlaan

Start werken Floraliënlaan

De Floraliënlaan was aan vernieuwing toe. Het district Berchem legt samen met het district Wilrijk de straat opnieuw aan. Voorlopig wordt enkel het gedeelte tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan aangepakt.

Update 23 oktober 2019

Fase 4 van de heraanleg is bijna klaar. In de herfstvakantie wordt er geasfalteerd, onder voorbehoud van het weer. De aannemer werkt de straat daarna nog verder af. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van fietsbeugels en nieuwe banken.

Fase 4 is de laatste fase van deze werf en loopt van huisnummer 300 tot 322 (even zijde), dat is inclusief huisnummers 351 tot 373 aan de oneven zijde.

De aansluiting met de Elisabethlaan wordt heraangelegd tegelijktijd met het kruispunt. Dat is een apart project dat later uitgevoerd gaat worden. Daarbinnen vallen huisnummers 290 tot en met 298 van de Floraliënlaan.

Roodgekleurd deel op kaart geeft aan welk deel nu nog niet uitgevoerd wordt: Floraliënlaan 290-298
Het roodgekleurde deel wordt later heraangelegd, samen met het kruispunt met de Elisabethlaan.
Nieuwe bank in de Floraliënlaan, aan de kant van de Ringlaan.
De aannemer plaatste in oktober nieuwe banken doorheen de straat.

Verloop werken

Op dinsdag 8 januari 2019 ging de aannemer met de werken van start. We verwachten dat de werken in totaal ongeveer 10 maanden zullen duren. Het verloop van de werken hangt sterk af van het weer en eventuele onvoorziene omstandigheden.

Enkel het deel van de Floraliënlaan tussen de Elisabethlaan en de Ringlaan wordt heraangelegd. De aannemer werkt in vier fases en begint vanaf de Ringlaan en werkt zo geleidelijk naar de Elisabethlaan.

Fase 1, 2 en 3 zijn ondertussen afgerond. De aannemer werkt nu aan fase 4: de laatste fase van deze werf.

foto van de het vernieuwde eerste deel van de Fruithoflaan
Fase 1: vrijdag 22 maart ging dit deel open voor verkeer. Later werden er nog nieuwe bomen gepland.

Fase 4
Floraliënlaan 300 tot en met 322 (even zijde), inclusief huisnummers 351 tot 373 aan de oneven zijde. Dit is de laatste fase van de werken.

  • Startdatum: maandag 9 september 2019
  • Vermoedelijke einddatum: november 2019

Het signalisatieplan voor fase 4 kan u onderdaan deze webpagina downloaden.

Bereikbaarheid fase 4

Doorgaande verkeer volgt de omleiding. Het laatste deel van de Rysheuvelsstraat (kant Floraliënlaan) is tijdens fase 4 tijdelijk dubbelrichting voor bewoners.

Fietsers en voetgangers
De zones waar gewerkt wordt zijn enkel toegankelijk voor voetgangers. Fietsers wordt geadviseerd de omleiding te volgen. Fietsers met een bestemming in de Floraliënlaan kunnen het laatste deel van hun route te voet afleggen. 

Auto’s
Er geldt een volledig parkeerverbod in de werfzone en mogelijk ook in enkele omliggende zones. Ook garages zijn niet bereikbaar. Let op de tijdelijke signalisatie in de straat en zorg ervoor dat uw auto op tijd buiten de werfzone staat.

Huisvuilophaling

Ook voor de vuilniswagen zijn de zones waar gewerkt wordt onbereikbaar. U brengt uw huisvuil naar de dichtstbijzijnde zijstraat buiten de werfzone.

Nieuwe buurtparking

In het nieuw gebouwde woonzorgcentrum Ruytenburg (Floraliënlaan 400A) werd een buurtparking voorzien met:

  • 20 autoparkeerplaatsen aan 70,77 euro per parkeerplek per maand (incl. BTW)
  • 30 fietsparkeerplaatsen aan 5,45 euro per fiets per maand (incl. BTW)

De plaatsen zijn bedoeld voor buurtbewoners en zijn continue beschikbaar (24 op 24 uur, 7 dagen op 7). De buurtparking blijft tijdens de volledige werken bereikbaar, maar de aanrijroute verandert wel. Tijdens de eerste fase is de buurtparking bereikbaar via de noordkant van de Floraliënlaan (kant Elisabethlaan). Tijdens de tweede fase is de buurtparking bereikbaar via de zuid-oostkant van de Floraliënlaan (kant Ringlaan).

Voor meer info over de buurtparking kan u terecht bij: buurtparkeren@antwerpen.be of op 03 338 21 85.

Bewonersparkeren Nieuw Kwartier West

Vanaf 1 april 2019 gaat de nieuwe regeling van bewonersparkeren in de wijken buiten de Singel van kracht, ook in de Floraliënlaan. De maatregel komt er om de parkeerdruk voor bewoners te verlagen. Om een lange wachttijd te vermijden, vraagt u best zo snel mogelijk uw parkeervergunning aan. Ook buurtbewoners met een garage kunnen een parkeervergunning voor bewoners aanvragen.

Buurtbewoners van Nieuw Kwartier West kunnen vanaf 1 april met een parkeervergunning onbeperkt op het openbaar domein parkeren binnen de zone Coremansstraat (noord), Lodewijk Van Sullstraat-Lappersbrug-De Roest d'Alkemadelaan (oost) en de Pater Damiaanstraat-Pater Verbiststraat in Wilrijk (zuid). Aan de westkant vormen het ziekenhuis, de universiteitscampus, het park en de sportvelden de grens van deze parkeerzone. Meer info over bewonersparkeren in Nieuw Kwartier West en een gedetailleerd plan van de parkeerzone vindt u hier.

Lukt het niet om via de website een parkeervergunning aan te vragen? Dan kan u hulp krijgen bij een stadsloket, u maakt hiervoor telefonisch een afspraak via het stedelijk contactcenter: 03 22 11 333.

Meer info

Onderaan deze pagina kan u het definitief plan en alle communicatie met de buurt downloaden.

Met overige vragen kan u terecht bij:

Communicatie en participatie Berchem
Grotesteenweg 150
2600 Berchem
tel. 03 338 40 18
wijkoverleg.berchem@stad.antwerpen.be

Dit artikel is gedeeld door