portretfoto van Lucas van de Eynde

“Wannes Van de Velde is cultureel erfgoed”

In ‘Door het venster van den tram’ laten Lucas Van den Eynde, Tiny Bertels, Stefan Wellens en Ivan Smeulders u kennismaken met het werk van Wannes Van de Velde. Hij schreef prachtige teksten, vindt zanger-acteur Lucas Van den Eynde.

Dit is uw tweede voorstelling rond Wannes Van de Velde. Was u nog niet uitgezongen?

Lucas Van den Eynde: “Wannes is meer dan ‘Ik wil deze nacht in de straten verdwalen’. Hij schreef honderd nummers die nog straffer zijn. Die mogen gerust meer aandacht krijgen. Sinds de dag dat hij stierf, mis ik hem. En ik niet alleen. Want zijn werk is cultureel erfgoed. Ik was twaalf of dertien toen ik hem voor het eerst hoorde. Later was hij mijn gitaarleraar. En hij bleek ook een ongelooflijke dichter te zijn. Zijn teksten zijn prachtig. Ik beschouw Wannes als mijn geestelijke vader. Hij leerde me op een andere manier naar de wereld en de mensen kijken.”

Wat doet zijn muziek met het publiek?

“Mensen moeten Wannes Van de Velde vaak nog ontdekken. Maar als ze naar zijn teksten luisteren, horen ze hoe waardevol die zijn. ‘Ik heb mijn hart gesloten’, dat is een wereldtekst over zijn eigen depressie. Hij vertelde vaak over Antwerpen, maar op een universele manier. Antwerpenaars zullen veel dingen herkennen. Ik wil graag nog meer voorstellingen maken, want het zou heel jammer zijn dat Wannes vergeten wordt.”

Meer info

Cultuurcentrum Merksem
za 18/2 om 14 en 20.15 uur
www.ccmerksem.be

CC Berchem
di 28/2 om 20.30 uur
www.ccberchem.be

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
JorisVergauwen

Komen er nog andere voorstellingen?

Dit artikel is gedeeld door