Stad krijgt prijs Slim in de Stad

De stad Antwerpen won de Slim in de Stad-Prijs als 1 van 3 laureaten. Deze wedstrijd beloont de meest innovatieve concepten voor de ‘stad van de toekomst’. Antwerpen werd bekroond voor zijn inzet van blockchain. Lees meer over deze technologie.

Blockchain is een internettechnologie die transacties over het internet uitvoert zonder tussenkomst van een derde partij.

Snellere administratie

Administratieve processen kunnen via blockchain een pak eenvoudiger. Een voorbeeld: de geboorteaangifte. Met blockchain kan de verloskundige via een toepassing meteen na de geboorte de aangifte doen. Als de moeder, vader en twee getuigen die bevestigen, is die aangifte meteen in orde.

Deze blockchain kan dan weer andere processen in gang zetten, zoals de aanvraag van de kinderbijslag. Dat vergemakkelijkt de administratie voor kersverse ouders.

Prijzenpot

Aan de Slim in de Stad-prijs is een som van 50.000 euro verbonden. Die zal de stad inzetten voor de verdere ontwikkeling van het concept. De andere laureaten van de Slim in de Stad-prijs 2016 zijn de steden Roeselare (Slimme energiestad) en Kortrijk (Slim parkeerbeleid).

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door