Ondergrondse afbraakwerken premetrostation Opera

Werken Noorderlijn: het gaat vooruit

De afbraakwerken van het premetrostation Opera draaien op volle toeren. Vanaf juni 2017 rijdt de tram onder de Leien. Dit is nodig om de noord-zuidverbinding te garanderen. Bovengronds start namelijk de aanleg van het nieuwe Operaplein.

Op 1 juni starten de werken aan het nieuwe Operaplein. Dat heeft impact op het verkeer. De Leien worden letterlijk ‘doorgeknipt’. Dat wil zeggen dat er op de Noorderleien tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk is.

Noorderlijn: stand van zaken

Het premetrostation Opera is bijna volledig gestript. Intussen worden de tramsporen gelegd op niveau -3. Vanaf juni 2017 rijdt de tram onder de Leien. Aan het Operaplein graven arbeiders om de meer dan 20 meter diepe wanden van de nieuwe ondergrondse parking te realiseren.

Zo verplaatst u zich

  • De Noorderleien zijn van 1 juni 2017 tot en met december 2018 onderbroken.
  • Verplaats u vanaf 1 juni vlot door de stad dankzij de nieuwe ondergrondse tramverbinding.
  • Verplaatst u zich met de auto? Dan kan u deze parkeren op een van de Park & Ride’s. Vervolgens rijdt u de stad makkelijk binnen met het openbaar vervoer.
  • Meer informatie over mobiliteit en hoe in de stad te geraken tijdens de werken vindt u op www.slimnaarantwerpen.be.

Meer info

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
jefmeeusen

Wat (tramnr.) is dan de snelle verbinding met het openbaar vervoer vanuit het Noorden naar het centrum

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Jef, hiervoor kan u best uw route plannen via https://www.slimnaarantwerpen.be/nl of via https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Dit artikel is gedeeld door