Uitzicht vanop de kathedraaltoren

Beklim de kathedraaltoren voor een uniek uitzicht

De toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is hét icoon van de Antwerpse skyline. Van april tot september is hij open voor publiek. Grijp uw kans om de stad en haar omgeving van op grote hoogte te bewonderen.

Met zijn 123 meter is de kathedraaltoren het hoogste gebouw van Antwerpen. Vanop de toren hebt u dan ook een geweldig uitzicht over Antwerpen en de ruime omgeving. 

Rondleiding Vleeshuis

De beklimming van de toren is onderdeel van een gegidste groepsrondleiding. U start in het Museum Vleeshuis. Daar krijgt u uitleg over torenmuziek, klokken en beiaarden. Waarom is de kathedraaltoren een belforttoren? Welke functies hadden torenklokken vroeger? Hoe wordt zo een gigantische klok eigenlijk gemaakt?

Kathedraaltoren: meer dan 500 treden

Nadien gaat u met de groep te voet naar de kathedraaltoren, die u stap voor stap beklimt. Meer dan 500 treden voeren u naar boven. Onderweg stopt u geregeld, bijvoorbeeld achter de gigantische wijzerplaat, of aan de beiaardtrommel. U klimt tot de galerij op 90 meter, waar u alle tijd krijgt om van het uitzicht te genieten. Bij goed weer kan u met het blote oog de Sint-Romboutstoren in Mechelen en zelfs het Atomium in Brussel zien staan. 

Beiaard van de kathedraal Victoriano Moreno

Praktische info

 • Elke woensdag, zaterdag en zondag tot en met 30 september (maar niet op de woensdagen 31/5, 28/6 en 27/9).
   
 • Op woensdagen zijn er drie rondleidingen: van 9.30 tot 12 uur, van 12.30 tot 15 uur en van 14 tot 16.30 uur. In het weekend zijn er twee rondleidingen: van 11 tot 13.30 uur en van 14 tot 16.30 uur.
   
 • Start aan Museum Vleeshuis, Vleeshouwersstraat 38, Antwerpen
   
 • Prijs: 9 euro. Reserveer uw tickets via de webwinkel van stad Antwerpen.
   
 • Kinderen vanaf 8 jaar welkom. Tussen 8 en 16 jaar moeten ze wel begeleid worden door een volwassene.
   
 • Doe gemakkelijke schoenen aan (geen hakken). U beklimt heel wat trappen, dus u moet een redelijke conditie hebben. Bij slecht weer wordt de beklimming soms geannuleerd. 
2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Nassertrari

Hallo, Heb net 2 tickets geboekt voor den 21ste juni. Maar was dus te snel geweest met te boeken. Nu is de vraag of ik ze kan inruilen voor den 19de juli. Alvast bedankt Nasser

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste, hiervoor neemt u best contact op met het Museum Vleeshuis. U kan hen bereiken op het nummer 03 292 61 01 of via mail naar vleeshuis@stad.antwerpen.be.

Dit artikel is gedeeld door