Herentalsebaan

Heraanleg Herentalsebaan

De Herentalsebaan, de winkelstraat van Deurne-Zuid, krijgt een volledige opknapbeurt in 2018. Zowel de rijweg, de voetpaden als de straatverlichting worden vernieuwd. De werken starten op 4 april 2018 en duren tot eind december 2018. 

Schrijf in voor de digitale nieuwsbrief over de werken op de Herentalsebaan

Wil u op de hoogte blijven van de werken en eventuele hinder op de Herentalsebaan? Schrijf u dan in op de digitale nieuwsbrief.

Inschrijven

De stad Antwerpen en het district Deurne werken voortdurend aan de vernieuwing van straten en pleinen. De heraanleg van de Herentalsebaan is een prioritair project. Deze winkelstraat krijgt een volledige vernieuwing en opwaardering waarmee de toekomst van het winkelhart van Deurne-Zuid ondersteund wordt. De werken starten op 4 april 2018 en duren tot 21 december 2018.  De aannemer zal in verschillende fasen werken.

Verdere afwerking Herentalsebaan

Fase 8, van Herentalsebaan 292/269 tot aan de parking van AZ Monica, loopt nog tot 21 december 2018.

Vanaf 20 september 2018 start het tweede deel van deze fase: vanaf het kruispunt Stevenslei-Van den Hautelei wordt de Herentalsebaan opengebroken en heraangelegd. Beide zijstraten worden tijdelijk doodlopend.

Fasering en timing

  • Fase 8/1: van 3 september t.e.m. 21 december 2018: Herentalsebaan 292/269 – tot vóór kruispunt Stevenslei
  • Fase 8/2: van 20 september t.e.m. 21 december 2018: Vanaf kruispunt Stevenslei – tot aan parking AZ Monica

Deze fasering en timing kan uitzonderlijk aangepast worden door slecht weer of andere onvoorziene factoren.

Tramlijnen

Vanaf maandag 10 december 2018 wordt er elke nacht aan de bovenleiding van de tram gewerkt. We rekenen er op dat niemand foutief parkeert op de rijweg: dit hindert niet alleen de hulpdiensten, maar ook de aannemer. Er staat immers een testrit met de tram gepland op maandag 17 december. Deze testrit is nodig om vanaf zaterdag 22 december alle tramlijnen terug te kunnen laten rijden over de Herentalsebaan, zoals voorheen. Foutief geparkeerde wagens worden getakeld.

Voetpaden

Voor het betegelen van de voetpaden op de Herentalsebaan wordt er ondertussen zoveel mogelijk doorgewerkt van 7 tot 19 uur, ook op zaterdag en indien nodig ook op zondag.

Parkeren

  • Er moeten nog enkele aanpassingen gebeuren aan parking Elite. Daarom zal er volgende week gedurende enkele dagen een parkeerverbod zijn,  telkens aan één kant van de parking.
  • Parking Keteleer kan terug gebruikt worden vanaf 10 december 2018 en zal dan bereikbaar zijn via het kruispunt met de Sint-Rochusstraat.

Opgelet! Parkeren in de winkelstraat moet nu aan de even zijde van de straat. Aan de oneven zijde is er enkel een voetpad. Foutparkeerders worden beboet.

Groen

Tussen  28 november en 17 december 2018 plant de groendienst de bomen in de straat

De Warmste Week in AZ Monica

Op 19 december 2018 ontsteekt AZ Monica in haar pop-up tuin een groot vuur voor het goede doel, met hapjes en drankjes aan democratische prijzen. Iedereen is welkom vanaf 16 uur!

Groot openingsfeest Herentalsebaan

District Deurne plant een heus feestweekend op de vernieuwde Herentalsebaan, waarop het district u van harte uitnodigt. Noteer alvast 15, 16 en 17 maart 2019 in uw agenda. Het programma volgt nog.

Minder hinder handelaars

Er zijn verschillende instanties die, voor handelaars die geconfronteerd worden met wegenwerken, bepaalde minder hinder maatregelen hebben uitgewerkt. Alle informatie hierover vindt u hier terug.

Heeft u hierover nog verdere vragen, neem dan contact op met het Bedrijvenloket via tel. 03 338 66 88 of bedrijvenloket@antwerpen.be .

Nieuwsbrief

Wil u op de hoogte blijven van de werken en eventuele hinder op de Herentalsebaan?
Schrijf u dan in op de digitale nieuwsbrief via deze link.

Meer info

Wijkoverleg Deurne
tel.03 338 45 36
herentalsebaan.deurne@antwerpen.be

Dit artikel is gedeeld door