Mensen leveren kleren in bij De Collectie

Postkantoren worden Collectiepunten voor textiel

Schoenen die u niet meer draagt. Een broek met een scheur in. Of een T-shirt dat te klein is. Tegenwoordig kan u uw oude kledingstukken ook binnenbrengen bij een van de 16 bpostkantoren in Antwerpen. Daarmee wordt het netwerk van inzamelpunten voor textiel steeds groter. 

De Collectie breidt uit

Gooi uw oude kleren en lakens niet in de witte restafvalzak, maar schenk ze aan De Collectie. Zij verwerken het textiel en geven het een tweede leven. U kon uw kledingstukken al op een zestigtal locaties in Antwerpen doneren. En nu komen daar nog eens 16 bpostkantoren bij. Het netwerk van Collectiepunten voor textiel is een alternatief voor de verdwenen straatcontainers.

Lokaal, sociaal en goed voor het milieu

De Collectie bestaat uit vijf Antwerpse non-profit-organisaties: De Kringwinkel Antwerpen, Oxfam, Wereld Missie Hulp, Kindervriend en Mensenzorg. Zij staan in voor de textielinzameling in Antwerpen. Door uw oud textiel te doneren, steunt u lokale tewerkstellingsprojecten en verkleint u uw ecologische voetafdruk. Want kleding die in de vuilnisbak wordt gegooid, komt terecht op een stortplaats. En daar neemt ze veel ruimte in en vervuilt ze de lucht en de grond door CO2 en methaan uit te stoten. Bovendien gaat de opbrengst van de gerecycleerde stoffen naar goede doelen. Hier in Antwerpen en in derdewereldlanden.

Doneer

Heeft u nog een stapel oude kleren thuis? Doneer ze aan een Collectiepunt bij u in de buurt. U leest er alles over op decollectieantwerpen.be.

Verwante info:

7 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
hilde.calberson@skynet.be

Wat met oude handdoeken ? Worden die ook verwerkt ?

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste mevrouw Calberson, deze mag u ook doneren aan De Collectie. Voor meer informatie kan u eens een kijkje nemen op http://decollectieantwerpen.be/waarom-inleveren/

Jouw avatar
chrisdB

De linken werken niet, noch in Edge, noch in Chrome, noch in internet exploren..... Als men dan "redirect" krijgt men alle musea te zien.....

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Chris, bedankt voor je melding. We geven het door.

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

De linken zijn terug actief.

Dit artikel is gedeeld door