Buurtbewoners bij een kraampje tijdens de rommelmarkt van Kerkstraat Plage

Hier kan u terecht met uw afgedankte spullen

Plant u de komende weken een lenteschoonmaak? Hebt u daarna spullen die u niet meer gebruikt? Hieronder leest u waar u terecht kan met oude meubels, plastic bloempotjes, kledij en nog veel meer.

Schenk uw textiel (ook versleten) aan de Collectie

Gooi uw oude kleren en lakens niet in de witte restafvalzak, maar schenk ze aan De Collectie. Zij verwerken het textiel en geven het een tweede leven. Onder textiel valt onder meer kledij, schoenen, lederwaren, lakens, dekbedovertrekken, dekens, washandjes, gordijnen en knuffels.

Ook textiel met vlekken, scheuren of gaten is welkom. De partners van De Collectie zorgen ervoor dat wat niet meer verkoopbaar is, gerecycleerd wordt.

U kan uw kledingstukken op een zestigtal locaties in Antwerpen doneren. En ook nog eens bij zestien bpostkantoren. Het netwerk van Collectiepunten voor textiel is een alternatief voor de verdwenen straatcontainers.

Herbruikbare spullen naar de Kringwinkel

In de Kringwinkel kan u terecht met de meeste van uw herbruikbare spullen. Het gaat onder meer om meubels, kleding, speelgoed, boeken, huisraad en fietsen. De spullen mogen niet beschadigd of totaal versleten zijn zodat iemand anders ze nog kan gebruiken. Elektronische apparaten mag u ook binnenbrengen, ook als ze stuk zijn. Dit geldt in de meeste Kringwinkelcentra ook voor fietsen.

U kan alles zelf naar de Kringwinkel brengen of ze gratis laten ophalen na een afspraak. Meer info op www.dekringwinkel.be.

Containerparken

​De stad Antwerpen telt negen containerparken. U kan er terecht met al uw huishoudelijk afval. De toezichter wijst u in welke container u de meegebrachte afvalstoffen mag deponeren. Het afval dat u naar het containerpark brengt, is beperkt tot een maximum toegelaten hoeveelheden per persoon zijn. Hierover vindt u meer informatie op de webpagina van de containerparken.

Gratis naar het containerpark

Sinds kort kan u kurk, plastic bloempotjes en plantentrays gratis naar het containerpark brengen. Zo bespaart u op uw restafval. Later dit jaar worden de gratis fracties nog uitgebreid naar: harde plastic, piepschuim, vlak glas, kaarsvet en plasticfolie.

Oude meubels naar Pax Meubelen

Meubelhal PAX is een tewerkstellingsproject van het OCMW Antwerpen dat gratis uw oude meubels ophaalt. Voorwaarde is wel dat ze in goede staat zijn. Mensen die worden doorverwezen naar Meubelhal PAX kunnen die meubels tegen een voordelig tarief kopen. 

De organisatie is vooral op zoek naar bedden, tafels, stoelen, salontafels, zetels en kleine kasten. Er is niet veel vraag naar grote wandkasten, omdat de meeste klanten niet zo ruim wonen. 

Wie meubels wil schenken, maakt een afspraak per telefoon op het nummer 03 201 66 50 of per mail. Als u mailt, kan u meteen enkele foto’s van de meubels toevoegen.

Rommelmarkten

Er vinden regelmatig rommelmarkten plaats in Antwerpen. Daar kan u uw spullen verkopen. Op de website wattedoen en op de website goedgekregen vindt u een overzicht met de meeste Antwerpse rommelmarkten.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door