Stad Antwerpen

Scooty: deelscooter in Antwerpen

Bent u op zoek naar een snel vervoersmiddel om de stad te doorkruisen? Met de elektrische deelscooter Scooty is het vanaf de week van 19 juni mogelijk.

Gebruikers van Scooty reserveren een scooter via hun smartphone. De scooters hebben geen vaste standplaats. U plaatst de scooter op uw eindbestemming. De volgende gebruiker weet via de app op welke locaties er beschikbare scooters staan. Verplaatsingen binnen de stad verlopen dan ook gemakkelijk, zonder dat u tijd verliest met zoeken naar een parkeerplaats.

De scooters zijn volledig uitgerust met een helm en toebehoren. Het huren kost 25 cent per minuut. Later dit jaar worden er ook abonnementsformules en prepaid minuutpakketten aangeboden.

Voorwaarden

U moet minstens 21 jaar oud zijn om gebruik te maken van het systeem. U moet ook een autorijbewijs of een rijbewijs voor brommers klasse B hebben. De betaling gebeurt via kredietkaart.

Scooty biedt gratis initiaties aan voor onervaren gebruikers.

Meer info en inschrijven

www.scootysharing.be

10 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
JoshgunKhaligzade

wel beetje duur 0,25 per min :-(

Jouw avatar
MarianneH

Ik heb er al één zien voorbij snorren en vrijwel geluidsloos... wou er meteen ééntje kopen en lees nu dat ze te huur zijn, ook niet slecht... vraag me ook wel af zoals Schepef hierboven wie en waar ze opladen...tof initiatief in elk geval !

Jouw avatar
Stad_Antwerpen

Beste Marianne en Francois, voor meer info over het opladen kunnen jullie terecht bij Scooty zelf. Dit kan via het contactformulier op de website of via mail naar info@scootysharing.be.

Jouw avatar
fredzed55

Wie al eens in Shanghai geweest is weet ondertussen al dat zo'n e-scooter de snelste manier is om een stad te doorkruisen. De vogelgeluidjes die de eigenaars gebruiken om zichzelf kenbaar te maken voor voetgangers zijn een leuke add-on imo. Wordt Scooty nog naar de rand van A uitgebreid, want vanuit Ekeren is centrum nauwelijks bereikbaar.

Jouw avatar
koencassiers

Als jullie met die "vaste standplaatsen" het voetpad ter hoogte van de St.Willibrorduskerk in Berchem bedoelen, is het met de duurzame en veilige mobiliteit triestig gesteld. Al enkele weken staat er zo'n scooter vol op het voetpad, waardoor voetgangers op het fietspad moeten gaan, maar daar is het een niet al te breed fietspad voor twee rijrichtingen. Niet veilig, vooral in de spits. Er is plaats voorzien bij de A-velokes aan de zijkant van de kerk, maar wellicht was dat niet zichtbaar genoeg voor de commerce...

Dit artikel is gedeeld door