Dit kan u in Antwerpen doen met nul euro op zak

Goed nieuws voor fans van de zomer en van Antwerpen: wist u dat u veel voorstellingen, musea en activiteiten gratis kan bekijken, bezoeken en doen? We stellen er enkele aan u voor.

Formule 1 op de Schelde

Zaterdag 22 en zondag 23 juli geniet u van topracespektakel op de Schelde. Dan leveren de F2-powerboats, zeg maar de Formule 1-bolides van het water, een strijd op de Schelde tijdens de Belgian Grand Prix. Volg de race op de eerste rij langs de boorden van de Schelde.

antwerppowerboat.be

Openluchttheater Rivierenhof

Sigrid Spinnox

Elke vrijdag in juli en augustus kan u gratis concerten meepikken in Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Niet alleen ‘s avonds weerklinken er muzikale noten, ook in de namiddag staan er concerten op het menu.

www.oltrivierenhof.be

Het Begijnhof

Jan Crab

Een verborgen, stil plekje naast de universiteit in de binnenstad. Het Begijnhof, met zijn huisjes en Sint-Catharinakerkje, heeft een prachtige binnentuin, een boomgaard en een vijvertje. Geniet van een wandeling over de gekasseide straatjes in deze oase van rust uit de zestiende eeuw.

www.visitantwerpen.be

Nacht van de Antwerpse Kerken

Dave Van Laere
Sint-Pauluskerk

Zaterdag 12 augustus van 19 tot 23 uur vindt de zesde Nacht van de Antwerpse Kerken plaats. 21 kerken in Antwerpen en in de districten Berchem, Deurne en Merksem openen dit jaar de deuren rond het thema ‘Orgel en Muziek’. Vooral de ‘koning onder de muziekinstrumenten’, het orgel, zal in de kerken hemels weerklinken.

www.topa.be

Middelheimmuseum in openlucht

Tom Cornille

Wandel door de beeldhouwkunst vanaf Rodin tot vandaag. In 1950 organiseerde Antwerpen in het Middelheimpark een internationale openluchttentoonstelling voor beeldhouwkunst. Het grote succes van die manifestatie was de aanzet om in het prachtige park permanent beelden tentoon te stellen.

www.middelheimmuseum.be

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Noortje Palmers

Sinds 2016 bezoeken inwoners van de provincie Antwerpen de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal gratis. Op die manier wil het kerkbestuur de provincie Antwerpen bedanken voor de uitvoerige restauratie van de kathedraal, die in 2015 na 50 jaar werd afgerond.

www.visitantwerpen.be

Stedelijke musea

Elke laatste woensdag van de maand kan u zes stedelijke musea gratis bezoeken: Museum Plantin-Moretus, Museum aan de Stroom, Museum Mayer van den Bergh, Middelheimmuseum, Red Star Line Museum, Rubenshuis.

www.antwerpen.be

YoYogi

Sigrid Spinnox

Op zomerse zondagen wordt het Provinciaal Groendomein Rivierenhof een creatieve plek vol dans, muziek, sport en spel. Choreograaf Koen De Preter nodigt u uit om uw kunsten te tonen en plezier te maken. Wil u liever uw danskunsten oefenen of uw pilatesmatje bovenhalen? Er is plaats zat! Ook deze keer zijn er talloze gratis workshops, van acrocontactyoga tot zwerkbal. Verder zijn er miniconcerten en pop-upperformances van dansers en theatermakers. 

www.zva.be

Cinema Urbana

Sigrid Spinnox

Gratis topfilms aan de Schelde, dat is al jaren het recept van Cinema Urbana. Door de werken aan de Plantinkaai schuiven de voorstellingen op naar de Panamaloods. Tapijten waarop u languit kan liggen, luie zitzakken en een superknus decor. Nestel u op een tapijt of breng uw eigen stoeltje mee. Aan de bar kan u iets drinken en tijdens de pauze is er gratis verse soep.

www.cinema-urbana.be

Muziek in de Wijk

Sigrid Spinnox

Muziek in de Wijk komt naar u toe. De muziekkaravaan houdt elke dag halt in een andere wijk en bouwt een feestje voor iedereen die wil meedoen. Verwacht een mix van lokale groepen en internationale namen. Elk concert van Muziek in de Wijk is anders. Vaak kan u lekkere gerechten proeven in de eetkraampjes. Soms is er een rommelmarkt, circusanimatie of een afterparty. 

www.muziekindewijk.be

Zomerfabriek

Dries Luyten
CLUB Z

De Zomerfabriek is groter en helemaal nieuw! Wie houdt van urban sports & dance kan terecht in de URBAN HALL voor trickingchoreo’s, calisthenics en meer. THE LOUNGE is er voor zomeravonden waarop u het wat rustiger aan wil doen, met onder meer spoken word en jamsessies. CLUB Z wordt dé plaats voor eindeloze feestjes met de beste dj’s. In het nieuwe SUMMER LAB vinden regelmatig workshops dans, slam poetry, muziek en theater plaats.

www.zomerfabriek.be

Antwerp Museum App

Download de gratis Antwerp Museum App, dat zijn alle Antwerpse musea in één app. De ideale gids tijdens uw bezoek aan de Antwerpse musea en de stad.

antwerpmuseumapp.com

Meer info

Nog meer gratis voorstellingen en activiteiten vindt u in de brochure van Zomer van Antwerpen.

Kijk op www.visitantwerpen.be voor meer gratis tips.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door