Openluchttheater Rivierenhof

Weekje Antwerpen: onze zomertips voor 14 - 20 juli

Vakantie in eigen stad? Aan sport en spel is er deze week alvast geen gebrek. Verder is er veel fijne muziek en ook de innerlijke mens wordt verwend.

Vrijdag 14 juli: gratis vrijdagen in Openluchttheater Rivierenhof

Op vrijdag kan u naar twee gratis concerten in het Openluchttheater Rivierenhof. De Midnight Blue Birds and their Sentimental Gentleman staan 's middags op het podium. 's Avonds maken Les Truttes er een groot feest van.
Elke vrijdag om 14 uur en om 20.30 uur, gratis, www.oltrivierenhof.be

Zaterdag 15 juli: pleintjesbasket op het Damplein

MAK@DAM Meyvis Photography

Supporter mee tijdens MAK@DAM. Met dit evenement brengt basketbalclub Makeba basketbal terug naar waar het hoort: de straat. Voor de supporters is er ook animatie, muziek en een kidscorner.
Van 10 tot 23 uur, gratis, www.makeba.be

Zondag 16 juli: creativiteit op de Swan Market

Op zoek naar handgemaakte sieraden, kleding of toffe hebbedingetjes? Breng dan een bezoek aan de Swan Market en koop rechtstreeks van startende, creatieve ondernemers.
Van 11 tot 18 uur, gratis, www.swanmarket.nl

Maandag 17 juli: beiaardconcerten 

Tijdens de zomermaanden speelt de stadsbeiaardier vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal ook op maandagavond. Luister naar de beiaardklanken tijdens een wandeling in het centrum of zoek een rustig plekje in de Vlaeykensgang.
Elke maandag van 20 tot 21 uur, gratis, www.visitantwerpen.be

Dinsdag 18 juli: street art in Berchem

Street art Berchem Jonathan Ramael

Ga eens op wandel langs verrassende muren met street art. Op verschillende locaties in Berchem kan u een gratis folder met wandelroute ophalen. 
Alle dagen, gratis, ophalen folder: www.antwerpen.be

Woensdag 19 juli: proeven van Europa

Fiesta Europa

Op deze feestelijke markt vindt u streekproducten uit alle hoeken van Europa. De marktkramers geven met plezier uitleg over hun typische, vaak zelfgemaakte producten. Van sieraden over kleding naar etenswaren.
Van woensdag 19 tot en met zondag 23 juli, wo van 12 tot 22 uur, do en vr van 10 tot 22 uur, za van 18 tot 22 uur, zo van 18 tot 19 uur, www.fiestaeuropa.eu

Donderdag 20 juli: yoga in het park

Yoga in het park

Deze zomer kan u op verschillende plaatsen in Antwerpen relaxen tijdens een sessie yoga of tai chi. Er zijn wekelijks gratis lessen op een groene plek. Inschrijven is niet nodig.
meer info op www.antwerpen.be

Meer info

Nog meer zomertips vindt u op www.visitantwerpen.be.

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
hugo030857

over de beiaardconcerten: de foto bij dat artikel toont klokken in een andere toren. Bij ons is het toch wat properder . ;-)

Jouw avatar
hugo030857

nog over de beiaardconcerten: het is niet de beiaardier van de kathedraal die speelt. ( de kathedraal heeft niet eens een beiaardier ) Op onze beiaard speelt altijd de stadsbeiaardier of een speciale gast.

Dit artikel is gedeeld door