Wandelen in Antwerpen

Linde, Steven en Lieselotje verkennen de Struisbeekvallei

Met het ontwerp van een Groenplan zal de stad bestaande groene zones verbeteren en met elkaar verbinden. Tijdens veertien wandelingen ontdekt u hier meer over. Linde, Steven en Lieselotje verkennen de Struisbeekvallei.

Linde, Steven en Lieselotje wandelen vaak in Merksem. Nu willen ze eens een andere kant van Antwerpen ontdekken. Linde: “De folder van ‘Wandeling Struisbeekvallei’ zag er veelbelovend uit. We zijn niet teleurgesteld: we hebben een mooi stukje natuur ontdekt waarvan we het bestaan niet eens vermoedden!”

Werken aan de collectie

Lieselotje is een verzamelaar. Ze kan tijdens de wandeling haar geluk niet op: “Kijk eens wat een mooie tak! En dat steentje neem ik ook mee. Mama, wil jij deze dennenappeltjes dragen? Papa, houd jij dit veertje goed bij?” Je handen vrij hebben is belangrijk als je in beslag wordt genomen door een veulentje in de wei. Of als je een stukje met Frey aan de leiband wandelt. Het traject van 5,7 km kan Lieselotje moeiteloos aan. Vooral met een pauze en een snack tussendoor. En dan is er nog die leuke verrassing op het einde. “Hé, is dat daar een speeltuin?”

De bloemekee

Het Park van Eden, het laatste deel van de wandeling, is voor iedereen een ontdekking. Steven: “De inrichting van dit park vind ik heel geslaagd. Houten vlonders met bankjes over de vijvers, geen saai gazon, maar een spannend stukje natuur met in het midden een avontuurlijke speelplek voor kinderen. Hier zie ik ons terugkomen. We kunnen picknicken en Lieselotje kan haar hart ophalen op de speeltuigen en in de poeltjes en beekjes eronder.”

Eindbalans

Lieselotje: “Ik vond de speeltuin het allerleukst!” Linde: “Dit is een zeer afwisselende wandeling. Leuk om met een kind te doen. Niet te zwaar, zelfs een stevige kinderwagen kan mee. Ik zag ook geen zwerfvuil. Er zijn een paar mindere stukjes met druk verkeer of waar je even langs de weg moet lopen. Ik heb wel begrepen dat men in het kader van het Groenplan net aan deze stukjes zal werken. Op zo’n moment sta je ook weer even stil hoe het nu verder moet met ons en onze auto. Maar je realiseert je ook dat er ook goede dingen gebeuren in de buurt van een autoweg, zoals dit wandelparcours.” Steven: “Helemaal mee eens. Het is fijn dat het Groenplan blijft groeien en hopelijk heel veel Antwerpenaars zal overtuigen ‘buiten te komen’.”

Weetje: dit is waterrijk gebied. Een paar rubberlaarzen kan handig zijn.

Meer info

De 14 wandelingen van het Groenplan.

Wandelen in Antwerpen
1|4
Wandelen in Antwerpen
1|4
Wandelen in Antwerpen
1|4
Wandelen in Antwerpen
1|4

Verwante info:

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door