Twee kinderen lezen Fundels op een tablet van de bibNoortje Palmers

Jeugdboekenmaand 2019 viert de Vriendschap

Maart is Jeugdboekenmaand en dan is er in de Antwerpse bibliotheken heel wat te beleven voor alle boekenfans van 3 tot 15 jaar en hun vriendjes en vriendinnetjes.

Het thema dit jaar is Vriendschap. Er zijn goede vrienden, beste vrienden, vrienden van op school, vrienden van de sportclub, oude vrienden, nieuwe vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Challenge: 15.000 boeken lezen

De uitdaging is om tijdens de Jeugdboekenmaand met zijn allen 15.000 boekenvriendjes in te zamelen en één grote vriendschapsslinger te vormen. Elk boekenvriendje staat symbool voor een gelezen boek. De boekenvriendjes haal je af in de bibliotheek. Als de uitdaging lukt, vindt er op het einde van de Jeugdboekenmaand een groot ‘leesfeest’ plaats. 

Vriendschapsslingers

Maak samen met je vrienden een vriendschapsslinger van de boekenvriendjes die je hebt opgehaald in de bib. Maak een originele foto van je slinger en post hem op de Facebookpagina van de Jeugdboekenmaand. Als je de papieren slinger met boekenvriendjes voor 27 maart naar de bib in de buurt brengt, wordt hij ook daar nog eens opgehangen. In ruil ontvang je een vriendschapsbandje en een code waarmee je kans maakt om een boekenpakket te winnen! 

Doeboekje

Vanaf half februari 2019 is het nieuwe doeboekje van de Antwerpse bibliotheken beschikbaar voor alle klassen van het 3de en 4de leerjaar. Het boekje zit weer boordevol spelletjes en leuke opdrachten en is verkrijgbaar in elke bibliotheek.

Activiteiten tijdens de Jeugdboekenmaand

De bibliotheken van Antwerpen en haar districten bieden in maart uiteenlopende activiteiten aan voor kinderen en jongeren tussen 3 en 15 jaar.

Je vindt een overzicht van de activiteiten op /jeugdboekenmaand.

Boekentips

Ben je benieuwd welke boeken je kan lezen samen met je vrienden? Check waar je de boeken over vriendschap vindt in onze bibliotheken: 

Meer informatie

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
36800+
Cultuur
Cultuur
150000+