Dieter Coppens leert stap voor stap programmeren Bibliotheken Antwerpen

Jeugdboekenmaand 2018 gaat over wetenschap & techniek

Onder de noemer 'Eureka!' gaat de Jeugdboekenmaand nog tot 31 maart 2018 over de evolutietheorie, over fleecetruien en over gesmeerde fietsen. In boeken, natuurlijk.

Eureka!

De Jeugdboekenmaand wil weten hoe de wereld in elkaar zit, hoe de dingen werken en waarom, en wie wat waar wanneer en hoe uitgevonden heeft. Eerst zijn er vragen in de kop. Nieuwsgierig zijn. Willen weten. Zoeken. Kijken. Iets proberen. Uitvinden. Ontwerpen. Mislukken. Opnieuw proberen. Eureka is het feestje dat daarbij hoort.​

#EurekaAntwerpen

Dé grote uitdaging dit jaar komt van onze ambassadeur Dieter Coppens. In een grappig filmpje roept hij briljante prutsers of bollebozen met veel fantasie op om hun zelf uitgevonden creaties naar de bib te brengen. Daar worden ze tentoongesteld in de 'Eureka-hoek'. Je kan er ook een foto van maken of in een filmpje tonen wat je met je uitvinding kan doen. Zet die foto of dat filmpje of Facebook of Instagram met #eurekaAntwerpen en jouw inzending komt op onze Eurekawall.

Doeboekje

Vanaf half februari 2018 is het nieuwe doeboekje van de Antwerpse bibliotheken beschikbaar voor alle klassen van het 3de en 4de leerjaar. Het boekje zit weer boordevol spelletjes en leuke opdrachten en is verkrijgbaar in elke bibliotheek.

Boekentips

Boeken maken je nieuwsgierig. Door sommige boeken ga je vragen stellen. In andere boeken vind je antwoorden. Het ene boek brengt je bij het andere. Je zou kunnen zeggen dat deze Jeugdboekenmaand eindeloos doorgaat.

Nieuwsgierig? Check waar je de boeken over wetenschap & techniek vindt in onze bibliotheken: 

Meer informatie

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door