Dimitri Vegas en Like Mike ©Boy Kortekaas

Feest mee de winter in met Dimitri Vegas & Like Mike, Jef Neve en Natalia

In Antwerpen start de winter op zaterdag 9 december met een openingsfeest in het centrum. Dimitri Vegas & Like Mike, Jef Neve en Natalia trappen het winterseizoen op gang. Doorheen de binnenstad komt u steltlopers en sneeuwmannen tegen. 

De winter staat voor de deur en dan valt er in Antwerpen heel wat te beleven. Ga kerstcadeau’s kopen in de gezellige verlichte straten, drink een lekkere warme chocolademelk met een Antwerps handje erbij. Het openingsweekend start extra feestelijk.

Deel kerstmarkt aan het Steenplein Noortje Palmers

Programma Openingsfeest

ZATERDAG 9 DECEMBER

Vanaf 11 uur - centrum
Alle attracties gaan voor het eerst open. Op de kerstmarkt koopt u de eerste kerstcadeaus. De kathedraal bewondert u vanuit het reuzenrad. Bent u wat avontuurlijker? Glijd dan van de tubing op het Steenplein. Ook de schaatspiste staat terug op de Groenplaats.

17 uur tot 17.30 uur - Handschoenmarkt
Dimitri Vegas en Like Mike, het Willebroekse dj-duo, speelt een bijzondere set op het openingsfeest. De dj's, bekend van The Hum, Complicated en Higher Place, spelen samen met de beiaardier een medley van hun allergrootste hits. Voor een keer klinken er dancehits vanuit de kathedraaltoren.

De Willebroekse broers, twee jaar geleden nog verkozen tot de beste dj’s ter wereld, spelen een kleine week later een reeks shows in het Sportpaleis.

17.30 uur tot 18 uur - Groenplaats
Vervolgens komt onze voormalige topijsschaatser Kevin Van der Perren samen met andere schaatsers de ijspiste inschaatsen met een wervelende show: ‘Happily ever after’. Van der Perren geeft ook een initiatie aan een reeks jonge schaatsertjes. Daarna mag u uw kunstjes laten zien.

Schaatspiste Groenplaats Noortje Palmers

18 uur – Handschoenmarkt
Er staan drie reuzenkerstbomen in Antwerpen tijdens deze winterperiode: op het Koningin Astridplein, de Grote Markt en de Handschoenmarkt. Die laatste boom is een schenking van Noorwegen. De boom wordt officieel ingehuldigd en dan gaan de lichtjes aan. Meteen goed voor het eerste magische wintermoment.

18 uur, 19.30 uur en 20.30 uur – Grote Markt
Net als vorig jaar wordt het stadhuis drie keer het decor voor een gigantische videoprojectie. De projectie vertelt een verhaal van het stadhuis en de bewoners. Geniet van een audiovisueel spektakel dat de Grote Markt doet gloeien. 

18.30 uur tot 22 uur - Spiegeltent Steenplein
In de Spiegeltent op het Steenplein staat Jan Cleymans met zijn band Portatief. De driekoppige bende bouwt een feestje met de beste amusementsmuziek van de afgelopen honderd jaar. Van Johnny Cash tot U2, van Crowded House tot ACDC, meezingbare hits zorgen voor een gezellig karaokemoment naast Het Steen. 

21 uur tot 22.30 uur – Scheldekaaien ter hoogte van de voetgangerstunnel.
Als afsluiter geeft jazzmuzikant Jef Neve een concert op de oever van de Schelde. De pianist speelt zelf, maar dirigeert ook een orkest met 14 strijkers. Natalia neemt de zangpartijen voor haar rekening.

Jef Neve Rob Walbers

Doorlopend van 17.30 tot 22.30 uur - centrum
In het centrum lopen zaterdagavond enkele opvallende figuren door het centrum. Magische steltlopers, schattige sneeuwmannen en andere animatiefiguren zorgen voor sfeer. 

ZONDAG 10 DECEMBER

Op zondag opent op het Koningin Astriplein de Diamond Dome. Dat is een soort reuzeniglo waar tot 7 januari gratis een film speelt over diamant. Het is een 360°-film, speciaal gemaakt voor Winter in Antwerpen. In vijf minuten vertelt de film het verhaal van de diamant: van de mijn tot aan de vinger. De Diamond Dome maakt deel uit van de campagne ‘In Antwerp we speak Diamond - Diamond Capital since 1447’.

Meer info

Het hele programma vindt u terug op Winter in Antwerpen.

Bereikbaarheid

Gebruik de fiets, het openbaar vervoer of een park-and-ride  om vlot naar de binnenstad te gaan. Of combineer vervoerswijzen via slimnaarantwerpen

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
SneyersHendrik

Prachtig programma, op mij kan je rekenen. Veel succes

Dit artikel is gedeeld door