Wim Kempenaers

Londenbrug opnieuw open vanaf 11 november

Vanaf zaterdag 11 november is de Londenbrug weer open. Het brugdek bestaat uit 2 rijstroken, een voet- en fietspad in beide richtingen en een trambaan. De tijdelijke voetgangersbrug aan het Willemdok wordt gedemonteerd.

De nieuwe brug is nog steeds een klapbrug van het Hollandse type. Op het eerst gezicht lijkt er dus niet zo veel gewijzigd. Toch zijn er heel wat nieuwigheden. Vroeger werd de brug aangedreven door een elektromotor. Vandaag gebeurt dat door twee hydraulische vijzels. Die zorgen ervoor dat de brug in 180 seconden open of dicht gaat.

Voor voetgangers, fietsers en autobestuurders

De brug is ook breder dan dat ze lang is en dat is heel uitzonderlijk. Het brugdek of de val bestaat uit 2 rijstroken, een voet- en fietspad in beide richtingen en een trambaan. In totaal goed voor zo’n 320 ton. De priembalken of balanspriemen van de brug wegen 135 ton per stuk. Daaraan werd nog eens 230 ton ballast toegevoegd om de brug te openen.

Doorsteek Van Aerdstraat - Koeikensgracht

Doordat de Londenbrug weer opengaat voor verkeer, gaat vanaf maandag 13 november de doorsteek op de Italiëlei aan de Van Aerdstraat en de Koeikensgracht definitief dicht voor verkeer. De Cassierstraat wordt dan een dubbelrichtingsstraat. Verkeer dat naar de Waaslandtunnel moet, kan dan via de Cassierstraat rijden.

Meer info

slimnaarantwerpen.be

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Hans_Majean

goed nieuws voor bewoners of medewerkers die op het eilandje wonen of werken. Is 't geen foto van de oude brug?

Jouw avatar
nancy.vandevelde

Is degelijk een foto van de oude brug.

Jouw avatar
michaelandeweg

Geen officiële opening? Lintje knippen?

Dit artikel is gedeeld door