simulatie parking Steendok onder Zuiderdokken Q-park

Werken gestart aan parking onder Zuiderdokken

Vandaag startte de bouw van de eerste parking onder de Gedempte Zuiderdokken. Parking Steendok is begin 2019 klaar. Boven de parkings komen bomen. Dok Zuid, het ontwerp voor de Gedempte Zuiderdokken, zal bijna 100 bomen meer tellen dan vandaag.

Onder de Gedempte Zuiderdokken komen twee nieuwe ondergrondse parkings: Kooldok en Steendok. Samen bieden ze 2.000 parkeerplaatsen voor auto’s en 300 voor fietsen. De eerste fase is parking Steendok, goed voor 900 auto- en 125 fietsparkeerplaatsen. 

Park & Walk

Vanuit deze ‘Park & Walks’ kan u de binnenstad makkelijk te voet te bereiken. 

Inrichting parkings

Niveau -1 is voor fietsparkings. Op niveaus -2, -3 en -4 komen aan elke voetgangersuitgang parkeerplaatsen voor mensen met een beperking. Ook zijn er laadplaatsen voor elektrische auto’s en fietsen.

Oude dokranden

De parkings worden gebouwd binnen de oude dokranden van het Kooldok en het Steendok. De bovenste 1,5 meter van de dokken zijn met het dempen afgebroken, maar de overige delen worden vanuit de parkings weer zichtbaar.

Groener

Boven de parkings komt een grondlaag van 1,5 meter. Zo kunnen er bomen worden geplant. Dok Zuid, het ontwerp voor de Gedempte Zuiderdokken, zal na de heraanleg groener zijn dan vandaag. Er zullen bijna 100 bomen meer zijn dan vandaag. Maar dan moeten er tijdens de werken eerst bomen verdwijnen. 

Werken tussen kunst 

De werfafsluiting krijgt een creatieve invulling. Bij de start van de werken wordt de werf aangekleed door de Koninklijke  Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. 

Timing

  • Begin 2019 gaat parking Steendok open.
  • Aansluitend start de inrichting van het plein boven de parking en de bouw van parking Kooldok. Die is klaar tegen begin 2020.
Simulatie parking Steendok
Q-park 2|2
simulatie uitgang parking Steendok
Q-park 2|2
1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
paul.bertels

mooi project

Dit artikel is gedeeld door