Simulatiebeeld woonboten in het Houtdok

Tweede oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen

In het Houtdok, aan de noordrand van de Cadixwijk, zijn er 34 nieuwe ligplaatsen voor woonboten. 11 plaatsen werden al toegewezen aan toekomstige bewoners. De stad stelt vanaf vrijdag 22 juni een nieuwe biedingsprocedure open voor de verdere gefaseerde invulling van de overige plaatsen aan de zuidkaai.

34 woonbootligplaatsen

De Cadixwijk op het Eilandje is in volle ontwikkeling. Er is een nieuwe tramverbinding, het openbaar domein wordt heraangelegd en er komen nieuwe woonblokken. Er is ruimte voor handelszaken, kantoren en gemeenschapsvoorzieningen. Het nieuwe wijkplein moet het hart van de wijk worden.

34 nieuwe woonbootligplaatsen vervolledigen het plaatje. Bij de eerste oproep kregen 11 toekomstige bewoners een ligplaats toegewezen. Via de tweede publieke oproep maakt de stad werk van de verdere gefaseerde invulling van de overige ligplaatsen.

Concessie van 9 jaar

De ligplaatsen worden toegekend als een concessie voor een periode van 9 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Om een ligplaats te verkrijgen, kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen met een minimumbedrag van 6000 euro. Wie een bod uitbrengt, moet nog niet over een woonboot beschikken, maar wel concrete plannen voor de aankoop ervan kunnen voorleggen. Op basis van het bod en een beoordeling door een jury worden de ligplaatsen toegewezen.

Bieding onder gesloten omslag

De informatiebundel en de technische fiche bevatten de voorwaarden waaraan een bieding moet voldoen en een samenvatting van de voorwaarden van de concessie. 

De inschrijvingsdocumenten moeten ten laatste op vrijdag 7 september 2018 om 14 uur onder gesloten omslag aangeboden worden op het volgende adres: Den Bell, Francis Wellesplein, 1, 2018 Antwerpen.

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over de procedure van de oproep of over de rechten en verplichtingen bij het innemen van een woonbootligplaats? Mogelijk vindt u het antwoord in het onderstaande document.

Indien u bijkomende vragen hebben, kan u zich steeds richten tot de dienst stadshaven:

  • per e-mail: stadshaven@stad.antwerpen.be
  • telefonisch: 03 338 93 14

Meer informatie over de ontwikkelingen op het Eilandje kan u terugvinden in deze nieuwsbrief:

1 reactie op dit artikel:
Jouw avatar
roxana_ld

Als u nog niet over een woonboot beschikt maar toch graag zou meedoen voor een ligplaats in het Houtdok, kan ik u een mooi en historisch schip aanraden dat recent volledig gerenoveerd is en vanbinnen klaar is om volgens uw wensen ingericht te worden. Foto's en meer informatie op www.ac1320.be en bij Gerd op 0492/07.55.68

Dit artikel is gedeeld door
Wonen
61300+