Simulatiebeeld woonboten in het Houtdok

Oproep naar kandidaten voor nieuwe woonbootligplaatsen

Aan de noordrand van de Cadixwijk komen 34 ligplaatsen voor woonboten aan de Houtdok-Zuidkaai. De oproep naar kandidaten voor deze ligplaatsen is op vrijdag 26 januari gelanceerd.

34 woonbootligplaatsen

De Cadixwijk op het Eilandje is in volle ontwikkeling. Er is een nieuwe tramverbinding, het openbaar domein wordt heraangelegd en er komen nieuwe woonblokken. Er is ruimte voor handelszaken, kantoren en gemeenschapsvoorzieningen. Het nieuwe wijkplein moet het hart van de wijk worden. Naast de nieuwe bouwblokken komen er nu ook woonbootligplaatsen.

Concessie van 9 jaar

De ligplaatsen voor woonboten aan de Houtdok-Zuidkaai worden toegekend onder de vorm van een concessie voor een periode van 9 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Om een ligplaats te verkrijgen, kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen met een minimumbedrag van 6000 euro. Dit bod geldt als instapvergoeding en moet eenmalig door de kandidaat betaald worden. Geïnteresseerden die nog niet over een woonboot beschikken, mogen ook een bod plaatsen. Zij moeten dan wel concrete plannen voor een woonboot kunnen voorleggen.

Aan de Houtdok-Zuidkaai is er op termijn plaats voor 34 woonboten. Twintig ligplaatsen zijn voor schepen van circa 38 meter lang, 8 plaatsen voor schepen met een lengte van circa 20 meter en tenslotte 6 plaatsen voor grote schepen van circa 50 meter in lengte.

De ligplaatsen die nu beschikbaar worden, zijn deze voor 18 schepen met een lengte van circa 38 meter. De overige ligplaatsen zijn in het najaar klaar en worden dan in gebruik genomen.

Bieding onder gesloten omslag

De informatiebundel en de technische fiche bevatten de voorwaarden waaraan een bieding moet voldoen en een samenvatting van de voorwaarden van de concessie.

De inschrijvingsdocumenten moeten ten laatste op vrijdag 23 maart 2018 om 14 uur onder gesloten omslag aangeboden worden op het volgende adres: Den Bell, Francis Wellesplein, 1, 2018 Antwerpen.

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over de procedure van de oproep of over de rechten en verplichtingen bij het innemen van een woonbootligplaats? Mogelijk vindt u het antwoord in het onderstaande document.

Indien u bijkomende vragen hebben, kan u zich steeds richten tot de dienst stadshaven:

  • per e-mail: stadshaven@stad.antwerpen.be
  • telefonisch: 03 338 93 14
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
Wonen
41900+