Deze studenten kozen voor een stage bij stad Antwerpen

Student en op zoek naar een stageplaats? Bij de stad kan je op heel wat diensten een stage lopen. Deze 3 studenten kozen voor een stageplaats bij de stad Antwerpen.

Rawda Chakouh
Leeftijd: 18
Studierichting: Kantoor en Verkoop in het Sint-Jozefinstituut in Kontich.
Stageplaats: Stadsloket / Vreemdelingenloket Deurne

“In de eerste plaats koos ik voor de stad omdat ik een stage zocht met veel klantencontact. Daarnaast wil ik ook graag nieuwkomers en niet-Belgen helpen. Mijn stage loopt goed en ik leer hier veel belangrijke dingen bij. Ik heb allerlei taken zoals telefoneren, klanten onthalen en hun rijbewijs of reispas afleveren, afspraken maken, enzovoort. De samenwerking verloopt ook top. De collega's en mijn stagementor hebben me goed opgevangen en daar ben ik hen heel dankbaar voor.” 
 

Matthias Claessens
Leeftijd: 21
Studierichting: 2de bachelorjaar sociaal-cultureel werk
Stageplaats: Jeugddienst Deurne

“Ik was op zoek naar een stageplaats waar ik kon werken met mensen met verschillende culturele achtergronden. Zo kwam ik op de jeugddienst van Deurne terecht. De stage is tot nu toe heel tof. Ik begeleid uitstappen, woon vergaderingen bij, neem projecten door, pas PowerPointpresentaties aan … Wel wat bureauwerk, maar we gaan ook vaak de straat op om de buurt wat beter te leren kennen. Verder werk ik aan een project dat routes waar vaak kinderen komen, veiliger maakt. In dit project kom ik met veel bewoners en verschillende diensten in contact. Dat maakt het gevarieerd en leerrijk. Er komt trouwens veel meer bij kijken bij zo'n project dan ik had verwacht. Dat heeft mijn blik zeker verruimd.”
 

Ibtissam Yachou
Leeftijd: 17
Studierichting: Kantoor op IMS Borgerhout
Stageplaats: Bibliotheek Borgerhout

“Ik ben stagiaire bij de bibliotheek van Borgerhout. Toen ik jonger was, bezocht ik deze bib heel vaak. Ik heb er mooie herinneringen aan en daarom leek het me wel leuk om hier een stage te doen. De collega’s zijn erg vriendelijk en de taken vallen goed mee. Wat ik het leukste vind aan mijn stage, zijn de klasjes die ik mag ontvangen. Ik ontvang ook de andere bibbezoekers en ondersteun de medewerkers met administratie. Zo maak ik bijvoorbeeld flyers en PowerPointslides.”
 

Interesse in een stage bij stad Antwerpen?

Stad Anwerpen heeft het hele jaar door plaats voor verschillende stagiairs op alle niveaus. We werken hiervoor samen met een aantal scholen en organisaties die opleidingen aanbieden.

Bekijk de stages op /vacatures. Filter links op 'Stage'.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
Jobs
Jobs
467000+