Wietse in het atelier van de Reuzen

Bouw zelf een reus voor de Reuzenstoet

Op 22 september gaat de jaarlijkse Reuzenstoet in Borgerhout opnieuw uit. “Daarvoor zoeken we nog verenigingen, scholen, straatcomités en organisaties die zelf een reus willen bouwen. Wij helpen je hierbij”, zegt Wietse Vermeulen van de Reuzen vzw.

Wietse: “We doen een oproep aan iedereen om zelf een reus te bouwen. We mikken daarbij vooral op scholen, verenigingen, comités en organisaties. Door samen een reus te bouwen, kan je de werking van je vereniging op een originele manier in de kijker zetten. Zo is er een muziekkoor dat een reus bouwt die uit allerlei muziekinstrumenten bestaat. We zoeken trouwens niet enkel technische en creatieve mensen om reuzen te bouwen. Tijdens de optocht kan je samen met je reus ook een dansje doen, liedjes zingen, iets uitbeelden in aangepaste kledij, noem maar op. Dit is het moment om aan iedereen te tonen wat jullie allemaal in je mars hebben.”

Technisch advies, atelier en frame

“Wij hebben een atelier dat je gratis mag gebruiken om je reus te bouwen, en we bieden ook technisch advies en ondersteuning aan. Het is belangrijk om voor elke reus een goed bouwplan te hebben. Daarbij kunnen we je helpen. Wie dat wil, kan ook een houten frame op wielen lenen als geraamte voor zijn reus. We hebben frames in verschillende afmetingen van twee, drie of vier meter hoog. Je kan je reus dan verder aankleden met passende handen, een hoofd, kleren, of wat dan ook, helemaal volgens je eigen keuze en fantasie.”

30 nieuwe reuzen

“We hopen dit jaar op dertig nieuwe reuzen. Op 22 september kunnen zij mee op stap in de grote Reuzenstoet, samen met verschillende praalwagens, fanfares en de vier traditionele Reuzekens van Borgerhout.”

Reuzen vzw
Alles over de reuzenstoet en het bouwen van een reus

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door