De LEZ-automaat in de ondergrondse parkeergarage van de Nationale bank.Stad Antwerpen

LEZ-automaten voor bezoekers lage-emissiezone

 

De stad Antwerpen plaatste zes automaten waarop bezoekers en toeristen hun toegang tot de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) in orde kunnen brengen. Ze bevinden zich op strategische locaties zowel binnen als buiten de LEZ. 

Chauffeurs die per ongeluk de LEZ zijn ingereden of zich onderweg naar Antwerpen afvragen of hun voertuig de LEZ wel in mag rijden, kunnen aan een van de LEZ-automaten hun toegang nog in orde brengen.

Aan deze automaten kunnen chauffeurs:

  • Nakijken of hun voertuig toegelaten is in de LEZ;
  • Hun voertuig gratis registreren. Dit is verplicht voor buitenlandse voertuigen die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen;
  • Voertuigen die in aanmerking komen voor een tijdelijke toelating tegen betaling zoals dieselvoertuigen met euronorm 3, kunnen dit ook ten laatste de dag voor ze de zone binnenrijden in orde brengen aan een LEZ-automaat;
  • Wie dezelfde dag nog in de LEZ binnenrijdt met een niet-toegelaten voertuig, kan er ook een LEZ-dagpas kopen. De automaten zijn uitgerust met een scanner die de chauffeur toelaat om de nodige bewijsstukken ter plekke in te scannen en op te laden, samen met de aanvraag.

Locaties

De LEZ-automaten bevinden zich zowel binnen de lage-emissiezone als daarbuiten. Een bezoeker die zijn bezoek aan de stad niet vooraf plande, kan op die manier zijn voertuig toch nog tijdig in orde brengen en een boete vermijden. De automaten staan aan enkele belangrijke toegangswegen naar de stad op een openbare plaats zoals tankstations of parkeergarages.  

In de lage-emissiezone:

  • In de ondergrondse B-parking, onder het Centraal Station aan de uitrit op -1 (Kievitplein, 2018 Antwerpen).
  • In de ondergrondse Parkindigo-Parking Nationale Bank, aan de uitrit op -1 (Frankrijklei 166, 2000 Antwerpen).
  • In de ondergrondse Parkindigo-Parking Groenplaats aan de uitrit op -1 (Groenplaats 46, 2000 Antwerpen).

Buiten de lage-emissiezone:

  • In de shop van het Q8 tankstation in Ranst langs de E313 richting Antwerpen. De automaat bevindt zich links aan de ingang van de shop.
  • Rechts bij de ingang van de Mediamarkt in Wilrijk langs de A12 (Kernenergiestraat 56, 2610 Wilrijk).
  • Links bij de ingang van tankstation Esso, Vogelzanglaan 15, 2020 Antwerpen.
Kaartje LEZ met aanduiding LEZ-automatenStad Anwerpen
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door