Regenboogvlag wappert aan Het Steen Saskia Van Mieghem

Antwerpen steunt Dag tegen Holebifobie en Transfobie

Op donderdag 17 mei is het Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Ook Antwerpen laat de regenboogvlag wapperen aan Het Steen. Aan Het Roze Huis op de Draakplaats ligt nu ook een zebrapad in regenboogkleuren.

Tegen discriminatie

Zo wil Antwerpen de holebi- en transgemeenschap een hart onder de riem steken en vraagt ze aandacht voor seksuele diversiteit en de acceptatie daarvan.

Het Roze Huis aan de Draakplaats is een bekende ontmoetingsplaats en een informatiepunt voor holebi's en transgenders. Net daarom is het de ideale locatie voor een regenboogzebrapad. 

Niet het eerste in Antwerpen

In het verleden liet de stad Antwerpen ook al regenboogzebrapaden schilderen op het kruispunt van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai en op het kruispunt van de Lange Koepoortstraat met de Minderbroedersrui en de Sint-Paulusstraat.

Waarom op 17 mei?

De Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie valt niet toevallig op 17 mei. Op die dag in 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de internationale lijst van ziekten. 

Meer info

Lees meer op de website van Het Roze Huis.

 

2 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Vivke21

Bedankt stad Antwerpen, weeral een regenboogzebrapad bij . Alhoewel had er aan de Draakplaats al wel langer 1 mogen zijn ! Proficiat voor het ROZE HUIS :-)

Jouw avatar
PatKusse

Op 17 mei toonden leerlingen van 10 Antwerpse secundaire scholen hun solidariteit met holebi's. Door iets paars te dragen tonen zij dat ze elke vorm van holebi- en transfobie afwijzen.

Dit artikel is gedeeld door