Baroque Murals

Gratis genieten van het barokfestival

Bots op barokke muurschilderingen. Laat u misleiden in het Middelheimmuseum. Bekijk wat een jonge fotograaf doet met barok. Hier vindt u tips voor gratis activiteiten tijdens ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’.

Het stadsfestival brengt oude barok samen met nieuwe meesters. Het uitbundige programma bevat aandachtstrekkers die u geen cent kosten. Enkele tips voor gratis barokactiviteiten. 

Op wandel langs Baroque Murals

Yvon Tordoir, een jonge Antwerpse streetartist, nodigde 3 andere kunstenaars uit om grote muurschilderingen te maken: el Mac, Greg Astro en Sam Bates (Smug). Elk verwijst naar een thema of techniek uit de barok. De werken vindt u op wandelafstand van elkaar in het oude stadscentrum.
Meer over Baroque Murals.

Barok Burez in het MAS

Antwerps fotograaf-kunstenaar Athos Burez speelt met barok in de wandelboulevard van het MAS. Met 30 beelden en installaties zorgt hij voor een eigenzinnige kijk op stillevens, portretten en interieurs. Oude barokke elementen gaan hand in hand met het nu.
Meer over Athos Burez in het Mas.

Experience Traps in Middelheimmuseum

Op de expo Experience Traps ziet u creaties van kunstenaars als William Forsythe, Bruce Nauman, Jeremy Deller en Dennis Tyfus. Ze spelen met barokke motieven zoals een doolhof, tableau vivant en trompe-l’oeil in een hedendaagse vorm. Het zijn installaties die u ‘beleeft’.
Meer over experience-traps.

Bronzen drama in de kathedraal

Diasporalia ©DenisDecaluwe ©KoenTheys ©Keteleer

Koen Theys plaatste een kunstinstallatie in de kapel van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. ‘Diasporalia’ bestaat uit 12 bronzen matrassen. Op elke matras liggen persoonlijke bezittingen. Het tafereel is dramatisch, het roept emoties en vragen op. Wat heeft zich hier afgespeeld? Waar zijn de mensen die bij de spullen horen? 
Meer over Diasporalia.

  • gratis voor inwoners van provincie Antwerpen
  • 0/4/6 euro voor andere bezoekers

Opbouw orgel Dageraadplaats vanaf juni

Vanaf juni 2018 wordt een barokorgel gebouwd in de Sint-Norbertuskerk. De werken zijn toegankelijk voor het publiek.
Info vindt u op de website van de kerk.

Meer info

Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert

uit expo Experience Traps
Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
Cultuur
123000+