Wat te doen deze week in Antwerpen

Vertrekt u nog niet op reis? Dan kan u ook in Antwerpen leuke activiteiten beleven. De Zomer van Antwerpen biedt u muziek en theater op diverse plekken in de stad. Ontdek de barok in Antwerpen of trek er met uw kinderen op uit voor een speurtocht.

2|8
2|8
2|8
2|8
2|8
2|8
2|8
2|8

Europa proeven op de Groenplaats

Fiesta Europa; tot en met zondag 22 juli, vanaf 14 uur; Groenplaats, Antwerpen-Centrum; gratis

Proef op de Groenplaats de lekkerste specialiteiten uit heel Europa. Naast vele hapjes vindt u in de kraampjes ook andere streekproducten.

Alles over Fiesta Europa op de Groenplaats

Kinderfeestje op Boelaarbeach

vrijdag 20 juli, van 13 tot 17 uur; Te Boelaerpark, Deurne; gratis

In het Te Boelaerpark kunnen uw kinderen zomerse spelletjes spelen. Papa Mojito krijgt vanuit zijn prachtige dj-bakfiets iedereen aan het dansen.

Alles over Boelaarbeach in het Te Boelaerpark

Borgerwood met Coely en School is Cool

vrijdag 20 juli: vanaf 17 uur, zaterdag 21 juli: vanaf 14 uur; Spoor Oost, Noordersingel 3, Borgerhout; 30 euro

2|3
2|3
2|3

Een tweedaags festival met optredens, dj's en een afterparty in Trix. Dat is Borgerwood in een notendop.

Alles over Borgerwood op Spoor Oost in Borgerhout

Feestmarkt Sint-Jansplein

zaterdag 21 juli, van 8 tot 18 uur; Sint-Jansplein, Antwerpen-Noord; gratis

Op de Nationale Feestdag staat er traditioneel een grote feestmarkt op het Sint-Jansplein. Wandel langs de meer dan honderd kraampjes, waar u de meest uiteenlopende producten kan kopen.

Acrobatisch theater op de Zomerbar

Zomer van Antwerpen: Akoreacro - Dans ton coeur; tot en met zondag 29 juli, woensdag-zondag om 20 uur; Zomerbar, Sloepenweg, Antwerpen-Eilandje; 12 euro

Acht acrobaten en vier muzikanten vormen het theatergezelschap Akoreacro. Voor liefhebbers van acrobatie, theater en spektakel.

Alles over de acrobatische theatervoorstelling 'Dans ton coeur'

Bouw een feestje in uw wijk

Zomer van Antwerpen: Muziek in de wijk; tot en met zondag 26 augustus, niet op maandagen en dinsdagen, verschillende districten

2|2
2|2

Geniet op zondagnamiddag met familie en vrienden van een gratis concert van Los Jovenes Clásicos del Son op het Krugerplein in Borgerhout. Zeven muzikanten doen u wegdromen naar het Cubaanse platteland. Circusartiesten zorgen voor randanimatie.

Alles over Muziek in de wijk in de Antwerpse districten

Speel mee in een theatervoorstelling

Zomer van Antwerpen: Ontroerend Goed; tot en met zondag 29 juli, dinsdag-zaterdag: om 19 en 22 uur, zondag: om 16 en 19 uur; De! Kunsthumaniora, Karel Oomsstraat 24, Antwerpen-Zuid; 12 euro

Ontroerend Goed is een interactieve theatervoorstelling over grootgeldbezitters. Voor één avond mag u eens op hun stoel plaatsnemen en meespelen. De voorstelling is Engels gesproken en geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.

Alles over de interactieve theatervoorstelling Ontroerend Goed

Kinderen baas in het Zuiderpershuis

Speel-O-Rama; tot en met vrijdag 10 augustus, maandag-vrijdag, 10-16.30 uur; Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, Antwerpen-Zuid; 0-13 jaar; gratis/2 euro per dag

Springen en klimmen, bouwen en knutselen: deze zomer kunnen uw kinderen zich vier weken lang uitleven op Speel-O-Rama in het Zuiderpershuis.

Alles over Speel-O-Rama in het Zuiderpershuis

Barokke parels in Museum Mayer van den Bergh

Barokke pracht in een huiselijk kader; tot en met zondag 13 januari 2019, dinsdag-zondag, 10-17 uur, Museum Mayer van den Bergh, Lange Gasthuisstraat 19; 8 euro

Ontdek de barokke pracht van Antwerpen in een huiselijke setting. Met onder meer een collectie Venetiaans glas en een 17e-eeuwse schouwmantel.

Alles over de expo Barokke pracht in een huiselijk kader in het Museum Mayer van den Bergh

Beiaardconcert onder de kathedraaltoren

elke maandag in juli en augustus, 19.30-21.30 uur; erfgoedhuis Den Wolsack, Oude Beurs 27; 5 euro

In de tuin van erfgoedhuis Den Wolsack vindt u de Hofkamer. De uitgelezen plek om te genieten van een beiaardconcert. Maandag 23 juli speelt de Franse beiaardier Charles Dairay bekende arrangementen en Franse chansons.

Alles over het beiaardconcert in Den Wolsack

Topfotografen in Antwerpen

AntwerpPhoto; tot en met zondag 30 september, woensdag-zondag, 10-18 uur; Loodswezen, Tavernierkaai 3, Antwerpen-Centrum; 16,5 euro

AntwerpPhoto verenigt de werken van Anton Corbijn en Michael Wolf, en iconische beelden van vier Belgische topfotografen.

Alles over AntwerpPhoto in het Loodswezen

Wandeling Barok beroert

tot en met 30 augustus, elke donderdag en zaterdag; start en aankomst: Groenplaats, Antwerpen-Centrum; 8 euro

Laat u beroeren door de barok in de stad. De wandeling duurt twee uur en neemt u mee langs imponerende gevels, prachtige poorten en rijkelijk versierde beelden.

Alles over de wandeling Barok beroert

Bezoek DIVA en krijg korting

Kortingsactie DIVA; tot en met vrijdag 31 augustus 2018; DIVA Antwerp Home of Diamonds, Suikerrui 17, Antwerpen-Centrum; 2 euro korting op uw toegangsticket

2|2
2|2

Ontdek het verhaal van Antwerpen als diamantstad in diamantmuseum DIVA. In de zomervakantie krijgt u 2 euro korting op uw ticket. 

Alles over het diamantmuseum DIVA

Speurtocht met Vos Antigoon

Expeditie A; elke dag; start en aankomst: Grote Markt; voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouder(s), 3 of 5 kilometer; 5 euro (wegwijzer te koop bij Visit Antwerpen)

Trek er eens op uit met uw (klein)kinderen en volg Expeditie A: een nieuwe, spannende speurtocht door de binnenstad. Vos Antigoon neemt u mee langs mooie plekjes en indrukwekkende gebouwen.

Alles over de wandeling Expeditie A

Bereikbaarheid

Gebruik fiets, openbaar vervoer of een park-and-ride. Of combineer vervoerswijzen op slimnaarantwerpen.be.

A-profiel

Met een A-profiel krijgt u nieuws op maat, hoeft u niet steeds dezelfde gegevens in te vullen bij een aanvraag en kan u reageren op artikels. Meld u hier aan met uw A-profiel. Nog geen A-profiel? Maak er één aan.

Antwerp Museum App

Download de gratis Antwerp Museum App, dat zijn alle Antwerpse musea in één app. De ideale gids tijdens uw bezoek aan de Antwerpse musea en de stad. Alles over de Antwerp Museum App

Dit artikel is gedeeld door