Beleef het Bollekesfeest met deze 5 tips

Van 17 tot en met 19 augustus vindt het Bollekesfeest plaats in het Historisch Centrum. Geniet van Meskens in Motown, dans met Davy Brocatus, maak een wandeling in de ruien of een zandkasteel met uw kinderen. En proef van het lekkerste uit Antwerpen.

1. Daan, dj's en Discobar Galaxie

De meest uiteenlopende zangers, bands en dj’s maken hun opwachting. Van (Nathalie) Meskens in Motown tot Milo Meskens en (radio) Minerva. Pop met Mathieu & Guilaume, dance met Laston & Geo. Stan Van Samang, Daan, Discobar Galaxie en nog meer dj's.

2. Waterpret voor kinderen

Geniet van het lekkerste uit de zee terwijl uw kinderen zich uitleven onder het water van de speelfontein. Of laat ze in het kinderdorp zandkastelen bouwen, geschminkt als zeepaard of zeemeermin.

3. Straffe verhalen in de ruien, in het dialect of uit de barok

Verken met een tablet en Pieter Embrechts als digitale gids de ondergrondse ruien. Ontdek de geschiedenis van de stad via het netwerk van oude kanaaltjes, bruggen en riolen. Luister tijdens de Dialectwandeling naar de straffe verhalen van de Antwerpse dokwerker Leo. Of kom op de Barok@Roll-wandeling alles te weten over de eet- en drinkgewoontes uit die tijd. Schrijf u in via info@LekkerAntwerpen.be.

4. Davy leert u dansen

Volg een workshop bij de bekende danser en dansleraar Davy Brocatus. Hij laat u de de wals, quickstep, chachacha en andere stijlen dansen.

5. Van zomeraperitief tot zondagsbrunch

Zet het Bollekesfeest in gang met een zomeraperitief op de Grote Markt. Proef van Vlaamse streekspecialiteiten of eet de lekkerste calamares en maatjes op de vis- en schaaldierenmarkt. Het mosselsouper ​op de Sint-Andriesplaats is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Zet u zondagochtend aan tafel voor een gratis brunch met 1.499 tafelgenoten.

Meer info

Bollekesfeest 2018
van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus
Historisch Centrum
gratis

Alles over het Bollekesfeest

Dit artikel is gedeeld door