Man plaatst dakisolatie

Dakisolatie verplicht vanaf 2020

Tegen 2020 moeten alle daken van zowel eigen woningen als huurwoningen geïsoleerd zijn, als ze vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Bent u niet in orde, dan kent de woontoezichter strafpunten toe. 

Bent u eigenaar van een woning of huurwoning en bent u vóór 1 januari 2006 aangesloten op het elektriciteitsnet? Isoleer dan tegen 2020 alle daken van uw woning volgens de minimumnorm (R-waarde van 0,75 m²K/W)Dit is verplicht volgens de Vlaamse dakisolatienorm.

Opgelet: vanaf 1 januari 2020 wordt een woning ongeschikt geadviseerd als het hoofddak niet is geïsoleerd. In dat geval moet u als eigenaar werkzaamheden uitvoeren om het huis opnieuw conform te maken.  

Meer info

Klik voor meer info over de energielening

Klik voor meer info over de premie voor dakisolatie

Klik voor meer info over de premie voor dakisolatie (enkel verhuurders)

Klik voor meer info over advies van het EcoHuis

Klik voor meer info over de Vlaamse dakisolatienorm

6 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Jo Van de Velde

Er is nog steeds een energielening die je kan aanvragen via de stad. Kijk voor meer info op deze pagina: https://antwerpen.be/nl/overzicht/ecohuis-antwerpen/premies-en-lening/renteloze-energielening

Jouw avatar
Jo Van de Velde

Het Antwerpse EcoHuis kan u bovendien helpen met kleine energiebesparende maatregelen of de zoektocht naar buren om samen dakisolatie aan te kopen, waardoor u zich zelf minder zorgen moet maken over de opvolging van de werken.

Jouw avatar
hugo peeters

lenen kost ook geld en met mijn 80 jaar is dat niet zo evident om aan afbetalingen te gaan doen om mijn dak te isoleren

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Jeroen en John, we hebben je bericht verwijderd. Op deze pagina kunnen we het niet over politiek hebben. Kritische commentaren die niet uitdrukkelijk politiek zijn, mogen uiteraard wel. Meer info: https://bit.ly/2eWOSCN.

Jouw avatar
René Marien

Eigenlijk is de minimumnorm R-waarde van 0,75 m²K/W) veel te laag; dat komt overeen met een isolatiedikte van iets meer dan 2 cm PUR. Isolatie plaatsen met een dikte van 10 cm heeft uiteraard een hogere materiaakost als gevolg maar de plaatsing van 10 cm dikke isolatie kost nauwelijks meer qua werkuren en is toekomstgerichter voor hen die de meerkost kunnen en willen betalen. De minimumnorm zou best ambitieuzer mogen zijn...

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
42000+