Samen genieten van gezellige Boekstart-hoekjes in de Antwerpse bibliothekenSigrid Spinnox

Boekstart-programma stimuleert de taalvaardigheid bij uw baby of peuter

Op 15 oktober is Boekstart in Antwerpen gestart.  Het Boekstart-programma wil baby’s en peuters met hun ouders laten genieten van boeken. Zo maakt uw kindje al op jonge leeftijd kennis met (voor)leesplezier.

Haal uw gratis boekenpakket bij uw consultatiebureau 

Als ouder van een baby van 6 maanden ontvangt u in uw consultatiebureau een Boekstartpakket met een knisperboekje, een groeimeter en informatie over vroeg beginnen voorlezen. Als ouder van een peuter van 15 maanden oud, krijgt u een Boekstart peuterpakket met twee boeken en extra info en tips over voorlezen aan peuters. 

Beleef 'quality time' met uw kindje in uw bibliotheek

In 15 Antwerpse bibliotheken vindt u gezellige Boekstart-hoekjes met boeken op maat van baby's en peuters. U vindt het plannetje op de flyer die u bij de pakketten ontvangt of zoek de adressen en openingsuren van de bibliotheek in uw buurt.

Het Boekstart-project is een samenwerking tussen 22 consultatiebureaus van Kind & Preventie, De Voorzorg en CAW Antwerpen, de Huizen van het Kind en 15 Antwerpse bibliotheken. De stad Antwerpen hoopt zo 86% van de Antwerpse baby’s en 83% van de Antwerpse peuters te bereiken.

Meer info

www.antwerpen.be/boekstart
Boekstart is een initiatief van Iedereen Leest
 

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
39900+