Campagnebeeld parade Noorderlicht

Gratis activiteiten in Antwerpen

Veel voorstellingen, musea en activiteiten zijn gratis. Bezoek de gratis fototentoonstelling  'Higher Ground' of verken de openluchtexpo in de binnenstad. Op verschillende locaties kan u leren badmintonnen.

Hij komt, hij komt…

zaterdag 17 november, van 13.45 tot 15 uur; Verbindingsdok-Westkaai en MASHanzestedenplaats, Antwerpen

Jonathan Ramael

De lieve goede Sint is eindelijk weer daar. Wandel tot aan de Westkaai en wuif de heilige man de stad binnen. Daarna gaat het in een vrolijke stoet tot aan het MAS.

Doe mee aan het SinterklaasfeestFototentoonstelling 'Higher Ground'

van woensdag 31 oktober tot en met zondag 27 januari 2019; Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, Antwerpen-Eilandje

Foto Carl De Keyzer Carl De Keyzer

Fotograaf Carl De Keyzer beeldt zich het dagelijkse leven in van mensen die hun toevlucht zoeken in de bergen. De schoonheid van zijn beelden staat in schril contrast met het onderliggende verhaal van deze nieuwe vluchtelingen.

Ontdek er alles over op de website van het Red Star Line Museum
 

Leer badminton spelen

verschillende dagen in november; verschillende locaties in Antwerpen en districten

Wil u badminton leren spelen? Neem dan in november deel aan start to badminton. Als u deelneemt, maakt u kans op een badmintonracket. Het aantal plaatsen per locatie is beperkt, dus schrijf u op tijd in.

Klik hier voor meer info en om u in te schrijven

Expo 'nijntje en nina' in uw bibliotheek

Tot en met vrijdag 30 november; 4 bibliotheken in Antwerpen

Expo nijntje en nina

Nijntje en nina komen in november naar Antwerpen. In de bibliotheken Couwelaer (Deurne), De Poort (Berchem), Park (Merksem) en Permeke (Antwerpen-Noord) kan u een expo bezoeken en meedoen aan activiteiten rond nijntje, zoals de Voorleesweek van 17 tot en met 25 november.

Klik hier voor meer info

Kunstendag voor Kinderen

zondag 18 november; verschillende locaties in Antwerpen, sommige activiteiten zijn betalend

Betreed met uw (klein)kinderen de dansvloer van Dansstudio Arabesque. In bib Permeke kunnen ze luisteren naar de avonturen van Nijntje, konijntjes knutselen en de expo over Nijntje en Nina bezoeken. Ook in de Wonderkamer van diamantmuseum DIVA vinden knutselworkshops plaats.

Klik voor meer over de Kunstendag voor Kinderen

Dag van de Wetenschap

zondag 25 november; verschillende locaties in Antwerpen

Dag van de Wetenschap

Een leven zonder wetenschap en techniek is bijzonder moeilijk voor te stellen. Elke dag opnieuw onderzoeken wetenschappers nieuwe mogelijkheden. Ontdek het uitgebreide aanbod wetenschappelijke en technologische activiteiten tijdens De Dag van de Wetenschap.

Ontdek hier het programma
 

Parade en winterfeest in 2060 Antwerpen

Parade Noorderlicht: donderdag 29 november, 19-00.45 uur; verschillende locaties in 2060 Antwerpen

Parade en winterfeest AP Hogeschool

Donderdag 29 november trekt de parade Noorderlicht opnieuw door de wijk 2060. Wandel mee naar het winterfeest op de campus Spoor Noord van de AP Hogeschool.

Klik hier voor meer info over parade Noorderlicht

Guy Mortier presenteert Het Groot Dictee

  • Het Groot Dictee Heruitgevonden: vrijdag 7 december, 20-22  uur; Bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15, Berchem; vooraf inschrijven
  • Spoedcursus: zaterdag 24 november, 10 uur; Bibliotheek De Poort, Willem Van Laarstraat 15, Berchem; vooraf inschrijven

Het Groot Dictee Heruitgevonden is een speelsere vorm van het originele Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat na 26 jaar van het televisiescherm verdween. Zin om nog eens uw schrijfkunsten te toetsen? Guy Mortier presenteert vrijdag 7 december het dictee in bibliotheek De Poort. Zaterdag 24 november kan u oefenen tijdens een spoedcursus. 

Schrijf u in voor Het Groot Dictee Heruitgevonden
Schrijf u in voor de spoedcursus

Kunstfestival op en rond de Leopoldplaats

To Be Antwerp 2018: van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december; verschillende locaties op en rond de Leopoldplaats

To Be Antwerp

37 pas afgestudeerde kunstenaars stellen hun werk tentoon op 33 locaties (galerijen, designwinkels en antiquairs) op en rond de Leopoldplaats. Met live-optredens van muzikanten van het Koninklijk Conservatorium en de Jazz Pop Studio.

Klik hier voor meer info

Jan Fabre zien in AMUZ

Barokfestival: Jan Fabre in AMUZ: tot en met maandag 10 december, elke maandag, 14-20 uur; AMUZ (Sint-Augustinuskerk), Kammenstraat 81, Antwerpen-Centrum

Ans Brys

De Antwerpse kunstenaar Jan Fabre maakte drie nieuwe altaarstukken voor de Sint-Augustinuskerk. Hij liet zich daarbij inspireren door de originele schilderijen van Rubens, Jordaens en Van Dyck. Speciale openingsmomenten:

Alles over Jan Fabre in AMUZ

Expo 'Léon Stynen, architect'

tot en met zondag 20 januari 2019, woensdag-zondag, 14-19 uur (tot 22 uur bij voorstellingen); deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen-Tentoonstellingswijk

Tot de bekende ontwerpen van Léon Stynen (1899-1990) horen het Belgisch paviljoen voor de wereldexpo in New York, de Antwerpse BP-building, de casino’s van Oostende en Knokke, en deSingelDeze expo toont iconische ontwerpen uit Stynens rijke archief.

Lees meer over de expo 'Léon Stynen, architect'

Dennis Tyfus exposeert in het Middelheimmuseum

Dennis Tyfus. My Niece's Pierced Knees: tot en met zondag 17 maart 2019; Middelheimmuseum, Middelheimlaan 61, Antwerpen-Tentoonstellingswijk

'My Niece's Pierced Knees' is de eerste solotentoonstelling van Antwerpenaar en kunstenaar Dennis Tyfus. Kom zaterdag 27 oktober naar de feestelijke opening met rondleiding, voorstellingen en feestje met DJ Daniël & DJ Nico Vegas.

Lees er alles over op de website van het Middelheimmuseum

Markten met boeken, vintage, design, kunst ...

verschillende datums en locaties in Antwerpen

Brocantwerpen

REÜNIE met Rubens in de kathedraal

Barokfestival: REÜNIE: maandag-vrijdag 10-17 uur, zaterdag 10-15 uur, zondag 13-16 uur, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Handschoenmarkt 1

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is de trotse eigenaar van onder meer 4 topstukken van Rubens. Als inwoner van de provincie Antwerpen kan u de kathedraal gratis bezoeken. 

Alles over de expo 'REUNIE' in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Op reis met het stadhuis

De Reiziger; dagelijks; Stadhuis Antwerpen, Grote Markt 1, 2000 Antwerpen

De werken aan het stadhuis zijn gestart. Illustrator Fatinha Ramos tekende op de werfdoeken een meeslepend verhaal over Antwerpen. Kom eens kijken met de Antwerp Museum App.

Alles over de restauratie van het stadhuis

Bezoek de stedelijke musea

Stedelijke musea, gratis toegang elke laatste woensdag van de maand; verschillende plaatsen in Antwerpen

Sigrid Spinnox

Elke laatste woensdag van de maand kan u 7 stedelijke musea gratis bezoeken: Museum Plantin-Moretus, Museum aan de Stroom, Museum Mayer van den Bergh, Middelheimmuseum, Red Star Line Museum, Rubenshuis en Letterenhuis.

Alles over de stedelijke musea

Monumentale kerken in Antwerpen

Barokfestival: monumentale kerken in Antwerpen, historisch centrum

Dave Van Laere

Naast de kathedraal telt Antwerpen met de Sint-Andrieskerk, Sint-Carolus Borromeuskerk, Sint-Pauluskerk en Sint-Jacobskerk nog 4 andere historische kerken in het hart van de stad. Die eerste 3 kan u gratis bezoeken.

Alles over de monumentale kerken in Antwerpen

Grote kunst in het klein

Expo 'Museum to Scale 1/7': maandag-zaterdag; Universiteit Antwerpen, Rodestraat 14, Antwerpen-Centrum

'Museum to Scale 1/7' in de stadscampus van de Universiteit Antwerpen telt meer dan 100 minimuseumzalen, uitgewerkt door evenveel Belgische kunstenaars. Een overzicht van de beeldende kunstscène sinds de jaren 1960. Stadsreporter Aida en UA-rector Herman Van Goethem namen samen  een kijkje.

Alles over 'Museum to Scale 1/7' in de stadscampus van de UA

Wandel tussen Gallowayrunderen en zeldzame vogels

Hobokense polder, Schroeilaan 15, Hoboken

De Hobokense Polder is een van de mooiste groene plekjes van Antwerpen. Het is ook het grootste op het grondgebied van de stad: de perfecte plek om een paar uur helemaal op te gaan in de natuur.

Alles over wandelen in de Hobokense polder

Beiaardconcerten kathedraal

maandag, woensdag en vrijdag, 12-13 uur; Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Historisch Centrum

00:00 | 00:00 null

Het hele jaar door hoort u elke maandag, woensdag en vrijdag van 12 tot 13 uur de beiaardier vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal spelen. In juli en augustus zijn er extra concerten op maandagavond. De Vlaeykensgang is een van de meest geliefde plekjes om naar de concerten te luisteren.

Alles over de beiaardconcerten

Stilteplekjes in de stad

Zelfs in een drukke stad als Antwerpen vindt u stille plekjes waar tot rust kan komen. Denk maar aan de Botanische tuin, de Vlaeykensgang of het Nachtegalenpark

Alles over de stilteplekken in Antwerpen

Stream gratis films als bibliotheekklant​

Bent u klant van de Antwerpse bibliotheken? Geniet dan vanuit uw zetel van kwaliteitsvolle documentaires, kortfilms, animatie en kinderfilms uit de hele wereld. Bekijk ze gratis op uw laptop, desktop, tablet, smartphone of smart TV.

Alles over de gratis films via Mijn Bibliotheek

Bereikbaarheid

Gebruik fiets, openbaar vervoer of een park-and-ride. Of combineer vervoerswijzen op slimnaarantwerpen.be.

A-profiel

Met een A-profiel krijgt u nieuws op maat, hoeft u niet steeds dezelfde gegevens in te vullen bij een aanvraag en kan u reageren op artikels. Meld u hier aan met uw A-profiel. Nog geen A-profiel? Maak er één aan.

Antwerp Museum App

Download de gratis Antwerp Museum App, dat zijn alle Antwerpse musea in één app. De ideale gids tijdens uw bezoek aan de Antwerpse musea en de stad. Alles over de Antwerp Museum App

Stad Antwerpen op YouTube

Ontdek nog meer video’s over het vrijetijds- en dienstverleningsaanbod in Antwerpen: abonneer u op het YouTube-kanaal van stad Antwerpen.​

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door