Nieuwe Antwerpse gemeenteraad

Nieuwe Antwerpse gemeenteraad geïnstalleerd

55 raadsleden legden op 7 januari 2019 de eed af voor de nieuwe Antwerpse gemeenteraad. 27 zijn nieuwkomers. N-VA, sp.a en Open Vld zijn de coalitiepartijen voor de komende zes jaar. Groen, Vlaams Belang, PVDA en CD&V vormen de oppositie.

Op 7 januari 2019 legden de 55 gemeenteraadsleden in Antwerpen hun eed af. Verder werden de nieuwe collegeleden officieel verkozen door de gemeenteraad.

Met 31 raadsleden vormen N-VA, sp.a en Open Vld de komende 6 jaar de coalitie.

Groen, Vlaams Belang, PVDA en CD&V voeren de oppositie met 24 raadsleden.

27 nieuwkomers in de gemeenteraad

27 verkozenen zetelen voor het eerst in de gemeenteraad. Het oudste raadslid is André Gantman van N-VA met zijn 68 jaar. Het jongste raadslid, Yasmia Setta van Groen, is geboren in 1993 en is 25. Van de 55 raadsleden zijn er 25 vrouwen en 30 mannen.

Eedaflegging collegeleden

Tijdens de installatie van de gemeenteraad legden ook de collegeleden hun eed af. Zij zullen instaan voor de dagelijkse werking van het stadsbestuur. De bevoegdheden van het nieuwe college werden tijdens de speciale collegezitting van 7 januari officieel vastgelegd.

Bijzonder comité sociale dienst

Sinds 1 januari 2019 heeft de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW-raad) dezelfde samenstelling als de gemeenteraad. Beide raden zullen in de praktijk aansluitend op elkaar doorgaan. Op 7 januari tijdens de eerste vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn legden ook de leden van het bijzonder comité sociale dienst (BCSD) hun eed af. Het BCSD is samengesteld uit 13 personen:  12 leden en de voorzitter. Het bijzonder comité is bevoegd voor individuele dossiers inzake maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie.
 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
40700+