Initiatiefnemers Mickelle Haest en Jeroen Jespers poserenFrederik Beyens

Belevingsmuseum Chocolate Nation geopend: "Antwerpen is de stad van 'chocolat'".

Wist u dat de allereerste chocoladefabriek van ons land in Antwerpen stond? En dat de Antwerpse haven de grootste opslagplaats ter wereld is van cacao? Dat en veel meer ontdekt u in Chocolate Nation, een gloednieuw belevingsmuseum rond chocolade.

Waarom een chocolademuseum?

“Antwerpen is de stad van chocolat”, lachen initiatiefnemers Jeroen Jespers en Mickelle Haest. "Mijn vrouw Mickelle kon als Nederlandse moeilijk geloven dat er in België nog geen hedendaags museum bestond waar alles draait rond chocolade. Waar u de volledige geschiedenis kan ontdekken, chocolatiers aan het werk ziet en mag proeven natuurlijk! Met dit belevingsmuseum willen we alle zintuigen prikkelen en onze liefde voor chocolade doorgeven.”

Dat moest en zou  in Antwerpen komen?

“We keken rond in andere steden, maar we kwamen steeds weer bij Antwerpen uit als favoriete locatie. Ooit stond in deze stad de eerste chocoladefabriek. Topchocolatiers – die vaak ook nog eens aan PIVA in Antwerpen hun opleiding volgden – hebben hier een winkel. Toen we hoorden dat het gebouw van Aquatopia beschikbaar was, zijn we er voluit voor gegaan. Anderhalf jaar geleden zwommen hier nog vissen, maar nu draait alles rond chocolade in een  ruimte van meer dan 4000 vierkante meter.”

Hoe verloopt een bezoek?

“In 14 themaruimtes ervaart de bezoeker een bijzondere beleving die ongeveer 70 tot 90 minuten duurt. U start in de jungle tussen tropische bomen en volgt dan onder meer via de Antwerpse haven en een bewegende fantasiemachine het hele productieproces. Elke bezoeker krijgt hier een unieke inkijk in de Belgische chocoladetraditie en ontdekt waarom dit ‘zoete goud’ ons land wereldberoemd maakt. En natuurlijk mag u ook chocolade proeven!”

Jullie geven ook workshops?

“Ja, bij Chocolate Nation ziet u chocolatiers aan het werk in de ateliers en in onze workshopruimtes kan u zelf aan de slag gaan. Topchocolatier Patrick Aubrion leidt alles in goede banen. 14 jaar lang was hij de rechterhand van de bekende Brusselse chocolatier Pierre Marcolini. En voor Barry Callebaut verzorgde hij mee de Belgische lancering van de Ruby RB1, de van nature roze chocoladesoort die recent in België werd uitgevonden.”

Chocolate Nation is meer dan een museum.

“Net zoals er veel smaken chocolade bestaan, kan er heel veel binnen Chocolate Nation. Naast het belevingsmuseum bieden wij ruimte voor events, bedrijfsfeesten, presentaties, meetings of workshops rond talloze chocoladecombinaties: met ijs, bier, wijn of whisky tot schilderen met chocolade. En in ons restaurant geniet u uiteraard van Belgische gerechten en heerlijke desserten. Onthoud: ‘het leven is kort, begin met het dessert’. Mogelijkheden genoeg hier om duimen en vingers bij af te likken”, eindigen Jeroen Jespers en Mickelle Haest. 

Meer info

Chocolate Nation ​
Koningin Astridplein 7, Antwerpen
www.chocolatenation.be
tarieven: 11,5 / 15 / 16,5 euro
elke dag open van 10.30 tot 21 uur
start laatste tour om 19.30 uur

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
39100+