Velo-fietsen in een Velo-station

400 extra Velo-fietsen met ketting

Velo breidt uit van 3800 naar 4200 deelfietsen. De nieuwe fietsen hebben een ketting in plaats van een ‘cardan-as’ waardoor ze gebruiksvriendelijker zijn.

Meer fietsritten per dag

De 400 extra Velo-fietsen verhoogt de capaciteit, voornamelijk in drukke periodes. In 2018 reed elke Velo-deelfiets gemiddeld 4,7 ritten per dag. 400 extra fietsen zijn dus goed voor gemiddeld 1880 fietsritten per dag.

Niet meer 'doortrappen'

De 400 nieuwe Velo-fietsen zijn uitgerust met een ketting en niet met een cardan-as zoals bij de huidige Velo’s. Die as is weliswaar onderhoudsvriendelijker maar zorgt er voor dat het versnellingsmechanisme gemakkelijker defect raakt. Dat defect zorgt ook voor het ‘doortrappen’ bij de Velo’s waardoor gebruikers af en toe hinder ondervinden.

Meld defecte fietsen

De bestaande Velo’s met een cardan-as worden in eerste instantie niet vervangen maar wel hersteld als het mechanisme defect raakt. Daarom vraagt Velo aan haar klanten om defecte fietsen steeds te melden via de app en door het zadel om te draaien. Zo worden de fietsen zo snel mogelijk hersteld en teruggeplaatst.

Meer info

www.velo-antwerpen.be

5 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Annemie Seghers

Wat ook leuk zou zijn, is dat ze de volle stations sneller leegmaken en de lege stations sneller vol. Ik stoot regelmatig op lege stations als ik een fiets nodig heb en op een vol station (en ook nabij gelegen stations) als ik mijn fiets kwijt wil. En dan bedoel ik de route NMBS Antwerpen-Zuid naar Den Bell... Spannend als je je trein moet halen.

Jouw avatar
Wendy Gahler

Ik vond die Cardan-as fietsen klote. Ik ben er niet treurig om!

Jouw avatar
Peter Bollen

Als mijn fiets 'doortrapt' kan ik het meestal op 2 manieren oplossen: even achteruittrappen of even een versnelling lager gaan en dan weer in derde versnelling. 9 keer van de 10 is het opgelost.

Jouw avatar
Eric Dillis

Hebben jullie ook al eens bekeken dat er op halte Silsburg grondgebied Deurne een station zou kunnen komen?? Dit zou heel gemakkelijk zijn want zo geraak je ook op een half uur in de stad als er problemen zijn met De Lijn en voor dichterbij!!!!! Bedankt :) Eric D.

Jouw avatar
Nick Van Abbenij

Ook toevallig! Ik maakte eergisteren nog een melding dat heel veel fietsjes doortrappen. Goede timing dus :-) Hopelijk nu minder last van geschaafde schenen èn vooral een stuk veiliger op de baan!

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
36900+