De Waterbus

Nieuwe lijn DeWaterbus: van Havenhuis tot Wijnegem

Vanaf 18 februari bevaart DeWaterbus een nieuw oostelijk traject. De nieuwe lijn heeft vijf haltes: het Havenhuis, de nieuwe fietsersbrug, 't Dokske in Merksem, De Vlaamse Waterweg in Schoten en tot slot de Houtlaan in Wijnegem.

8 kilometer in 40 minuten

De route loopt via het Albertkanaal en is in totaal acht kilometer lang. Een enkele reis duurt ongeveer veertig minuten. Door deze nieuwe lijn krijgen pendelaars uit de filegevoelige gemeenten ten oosten van Antwerpen er een alternatief bij om zich te verplaatsen. Een groot voordeel is dat er nergens op de route obstakels zoals sluizen liggen die de vaartijd kunnen beïnvloeden.

Om het half uur zal u een waterbus kunnen nemen van en naar Antwerpen. Een enkel ticket kost 3 euro, een retourtje 5 euro. Mensen met een abonnement voor DeWaterbus kunnen dat uiteraard ook op deze lijn gebruiken. Bovendien krijgen alle pendelaars die de verbinding maandag 18 februari komen uitproberen een gratis goodiebag.

Milieuvriendelijke mobiliteit

Voor de nieuwe Albertroute worden elektrische waterbussen ingezet; een milieuvriendelijke oplossing dus. Ook op dit traject kunnen de pendelaars hun fiets meenemen op DeWaterbus. Later dit jaar komt er nog een tramhalte aan het Havenhuis, zodat u meteen op de tram richting het centrum kan stappen.

Meer info

Bekijk de website van DeWaterbus voor meer info over de haltes en exacte vaartijden. Plan uw reis van deur tot deur door verschillende vervoermethodes te combineren. De website van Slim naar Antwerpen helpt u hierbij.

3 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Patrick Sweetlove

Mooi initiatief!

Jouw avatar
Erik Bogaerts

Met de fiets is minstens 10 minuten sneller!

Jouw avatar
Dirk Van Leuven

Te lang onderweg van Houtlaan tot Fietsersbrug (33min). Zoals Erik hierboven reeds zegt, sneller met de fiets.

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
39900+