Ombudsvrouw behandelt uw klachten: "We vinden 8 op 10 keer een oplossing"

Hebt u klachten over een stedelijke dienst? Ombudsvrouw Karla Blomme en haar team helpen u verder. Dat doen ze al 5 jaar vanuit hun kantoor op het De Coninckplein. “‘Uitgepraat met de stad, de ombudsvrouw luistert’", luidt onze slogan.
 

Karla Blomme: U kan bij ons terecht met klachten over stadsdiensten of organisaties zoals het OCMW, Politie Antwerpen of sociale huisvestingsmaatschappijen. Veel klachten gaan over dingen die mensen persoonlijk raken zoals overlast, sluikstort, lawaai of burenhinder. Of over documenten waar mensen niet veel van begrijpen. We krijgen altijd veel mensen over de vloer wanneer er iets verandert aan de dienstverlening. Zo verwacht ik veel volk als de nieuwe parkeerregeling van start gaat. Maar we vragen wel dat u eerst probeert zelf het probleem aan te kaarten bij de betrokken dienst.”

Bemiddeling en verzoening

“Zodra we een goed zicht hebben op het probleem, contacteren we de betrokken dienst. Zo achterhalen we wat er fout liep. Soms is het iets heel eenvoudigs, zoals een verkeerd e-mailadres. Maar die kleine dingen kunnen grote gevolgen hebben. Wij bezorgen het antwoord van de dienst aan de verzoeker – wij spreken niet van klagers maar van verzoekers. In 70 tot 80 procent van de gevallen vinden we een oplossing. We vinden het ook heel belangrijk om de communicatie tussen een dienst en de verzoeker te herstellen. Soms organiseren we een gesprek tussen de verzoeker en de dienst. Wij zitten daarbij als moderator.”

Meer naar buiten komen

“U kan hier gewoon binnenwandelen of vooraf een afspraak maken. U mag een brief of mail sturen, of ons bellen op ons gratis nummer. Ons kantoor naast bibliotheek Permeke is heel goed gelegen. Maar in de toekomst wil ik nog meer naar buiten komen. Ik ben op zoek naar partners die dat mee willen organiseren. Ik wil ook nog meer inzetten op bemiddeling. Met alle betrokkenen rond de tafel zitten, levert vaak betere resultaten op dan administratieve procedures.”

Meer info

Ombudsvrouw stad Antwerpen
Permeke, De Coninckplein 25, Antwerpen-Noord
tel. 0800 94 843 (gratis)
ombudsvrouw@antwerpen.be

Lees alles over de dienstverlening van de ombudsvrouw.

Verwante info:

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
42000+