Kat likt aan haar poot

Subsidie om uw kat onvruchtbaar te laten maken, chippen en registreren

Hebt u een kat? Dan moet u die onvruchtbaar laten maken, chippen en registreren. Voortaan kan u hiervoor een subsidie aanvragen. Die bedraagt 42 euro voor een kattin en 22 euro voor een kater.

Wie een kat heeft, moet die laten steriliseren of castreren voor de kat vijf maanden oud is. De kat moet ook een chip krijgen en geregistreerd worden in de databank CatID. Ook wie een kat weggeeft of verkoopt, moet deze ingrepen laten uitvoeren.

Vanaf nu het hele jaar door

Vroeger kon u maar gedurende 1 maand een subsidie aanvragen om uw kat te laten chippen en registreren. De subsidie voor het onvruchtbaar maken van een kat kon u wel het hele jaar aanvragen. Vanaf nu kan u beiden gecombineerd het hele jaar door aanvragen.

42 of 22 euro subsidie

Als u beide ingrepen laat uitvoeren door een erkende dierenarts krijgt u een subsidie van 42 euro (kattin) of 22 euro (kater). Als u een van de ingrepen al in het verleden liet uitvoeren, kan u nu nog een subsidie aanvragen voor de andere ingreep. U moet dan wel bewijzen dat de andere ingreep al werd uitgevoerd voor 1 januari 2019.

Waarom chippen, registreren en onvruchtbaar maken?

Katten onvruchtbaar laten maken, chippen en registreren biedt veel voordelen. Doordat gechipte katten sneller weer terechtkomen, gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Zo worden baasjes sneller met hun huisdier verenigd en moet de stad de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.

Meer info

Zo vraagt u een subsidie aan.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
42100+
Dieren
Dieren
28600+