Mensen gaan met hun oproepingsbrief stemmen in stemhokjes tijdens de verkiezingen

Verkiezingen: geen oproepingsbrief? Wat nu?

De oproepingsbrieven voor de verkiezingen van 26 mei 2019 zijn verdeeld. Lees hier wat u moet doen als u nog geen brief hebt ontvangen, of als u uw oproepingsbrief bent kwijtgeraakt.

Een duplicaat aanvragen

Als u nog geen oproepingsbrief hebt ontvangen, of als u uw brief bent kwijtgeraakt, moet u actie ondernemen en een duplicaat van de brief aanvragen. Dit kan u doen op twee manieren:

  • Vanaf maandag 13 mei kan u het duplicaat aanvragen via dit formulier in het e-loket van deze website. In principe krijgt u het duplicaat meteen in uw mailbox toegestuurd.
  • Vanaf dinsdag 14 mei kan u het duplicaat ook aanvragen tijdens de openingsuren aan het selfloket van alle stadsloketten. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wat heb ik nodig om een duplicaat aan te vragen?

Om een duplicaat aan te vragen, hebt u uw identiteitskaart en de bijhorende PIN-code nodig. Hebt u die niet? Meld u dan aan bij het onthaal van het stadsloket. De medewerkers van het onthaal kunnen u verder helpen.

Duplicaat nodig tijdens het weekend van de verkiezingen?

Ook tijdens het weekend van de verkiezingen zelf kan u nog een duplicaat aanvragen. Dit kan zowel nog op zaterdag 25 als op zondag 26 mei. U kan van 9 tot 12 uur terecht in de stadsloketten van Deurne, Wilrijk en Antwerpen.

Meer info over de verkiezingen

Hebt u nog vragen in verband met de verkiezingen, bijvoorbeeld over het geven van een volmacht of oefenen op stemmen met een stemcomputer? Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina over de verkiezingen van 2019.

4 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Ingrid Kenens

Op E-loket is de mogelijkheid om een duplicaat aan te vragen niet te vinden, dus geen kiesbrief blijkbaar op 13 mei 2019.

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Ingrid, het formulier om een duplicaat aan te vragen staat momenteel online.

Jouw avatar
Thierry Meganck

Beste Ingrid, het formulier staat online. Je vindt het onder "attesten en vergunningen" in het e-loket of door in het e-loket te zoeken naar "duplicaat", "oproepingsbrief" of "verkiezingen".

Jouw avatar
jarn kleyn

nee doet niks aangeklikt maar je komt steeds terug op beginpagina voor aanvraag duplicaat

Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
39800+