Vrouw met regenboogpin

Haal uw gratis regenboogpin

Misschien zag u het al. Op veel plaatsen in de stad is de 'stralende A' veranderd in een regenboog-A. Zo toont Antwerpen dat het achter holebi's en transgenders staat. Ook u kan die boodschap mee uitdragen. Haal vanaf 8 juli een gratis regenboogpin en speld ze op of deel de boodschap online met #AntwerpenStraalt.

Antwerpen = regenboogstad

Op 8 juli ontwaakte Antwerpen in een regenboogstad. Op heel wat stadslocaties is het stadslogo 'de stralende A' vervangen door een stralende regenboog-A. Zowel online als in het straatbeeld is de regenboog-A tot en met 4 augustus te zien. De blikvanger is de luifel boven het Theaterplein. Die werd bestickerd met regenboogfolie, waardoor er een vrolijk lichtspel ontstaat als de zon erop schijnt. Verder zijn de regenboogzebrapaden aan het kruispunt van de Suikerrui met de Ernest Van Dijckkaai en op het kruispunt van de Lange Koepoortstraat met de Minderbroedersrui en de Sint-Paulusstraat opnieuw ingekleurd. Ook het regenboogzebrapad aan de Draakplaats kreeg een opfrisbeurt. De kubus aan bibliotheek Permeke en 18 basketborden in de stad kregen een regenboogjasje.

Laat Antwerpen mee stralen

Wil u graag de boodschap 'In Antwerpen kan iedereen stralen' mee uitdragen? Steek dan een pin met een stralende regenboog-A op. Zo toont u op een eenvoudige maar krachtige manier dat u achter holebi's en transgenders staat. En dat u gelooft in diversiteit en respect. Niet door te focussen op wat ons zogezegd onderscheidt, zoals seksuele geaardheid, maar door wat ons bindt: het verlangen naar respect, liefde en waardering.

Haal de pin vanaf 8 juli gratis op in de stadslokettenpolitiekantoren, de stadswinkel en info toerisme (zolang de voorraad strekt). Ook andere locaties bieden de pin aan.

#AntwerpenStraalt

Op social media loopt de campagne met #AntwerpenStraalt. U kan ook daar de boodschap uitdragen, samen met influencers en bekende personen. Onder hen: styliste Farah El Bastani, zanger Jaouad Alloul,  tv-persoonlijkheid Lesley-Ann Poppe, hockeyspeler Loïck Luypaertcomedian William Boeva, blogster Yentl Keuppens, illustratrice Fatinha Ramos, presentatrice Cath Luyten, Mister Gay Belgium 2019 Matthias De Roover, BeroepsBelg Tanguy Ottomer en tv-gezicht Danira Boukhriss Terkessidis. 

Lees meer over de campagne op Antwerpen Straalt.

Antwerp Pride

Tot slot vindt van 7 tot en met 11 augustus de Antwerp Pride plaats. Meer info en het programma vindt u op de website van de Antwerp Pride.

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
A-nieuws
A-nieuws
41300+