Man werkt op een bouwwerf

Raadpleeg nu info over een pand of perceel online

Via een nieuwe digitale tool kan u voortaan informatie over een pand of perceel online raadplegen. U vindt er voorschriften, vergunningen, erfgoedregels of andere regelgeving die van toepassing is op uw eigen pand of het perceel dat u wilt kopen.

(Ver)bouwregels en advies op maat

Met dit nieuw instrument wordt informatie op maat van een perceel of concreet adres getoond, zodat een bouwheer al een groot deel van zijn vragen beantwoord ziet. Anderzijds kan hij of zij advies op maat opvragen en meteen de nodige documenten toevoegen zoals foto’s, plannen en tekeningen.

Hoe werkt de tool?

Als u de tool wil gebruiken, surft u naar www.antwerpen.be/vergunningen en klikt u op ‘(ver)bouwregels en advies op maat’. Daarna geeft u een adres in dat in Antwerpen of één van de districten ligt. Hierna geeft de tool een overzicht van de voorschriften die gelden voor het gezochte perceel en daarnaast ook de vergunningen die ooit zijn afgeleverd.

Wie meer info wil over de vergunningen, kan een selectie maken en krijgt te zien waar ze zich bevinden. Dit kan in het FelixArchief zijn of in Den Bell. Er wordt ook weergegeven of bouwovertredingen van toepassing zijn op het perceel. Via een contactknop kan u meer informatie krijgen over de aard van de overtreding. U krijgt ook te zien of het pand erfgoedwaarde heeft.

Tot slot wordt voor elk pand ook weergegeven of het in een overstromingsgevoelig gebied, signaalgebied of in een zone voor zware metalen ligt. De informatie zal de komende jaren nog verder uitgebreid worden naarmate de gegevens verder gedigitaliseerd worden. De tool is een perfecte eerste stap voor wie meer wil te weten komen over zijn pand of een pand dat hij wil aankopen.

Wie gebruik maakt van de tool, kan de info ook eenvoudig delen met anderen via een deelknop of een overzicht downloaden. Alle info is publiek toegankelijk en er is geen profiel of aanmeldprocedure nodig.

Informatie over vergunningen wordt overzichtelijker gepresenteerd

Naast de tool ‘(ver)bouwregels en advies op maat’ kreeg de dienstverlening met betrekking tot omgevingsvergunningen ook een grondige update op www.antwerpen.be/vergunningen. U vindt nu sneller hoe u een aanvraag kunt indienen voor de werken die u wil uitvoeren. Er is een handige checklist voor het indienen van een Omgevingsvergunningsaanvraag. Processen en termijnen worden overzichtelijk en transparant weergegeven voor openbare onderzoeken en voor specifieke regelgeving zoals de Bouwcode en andere. Tot slot is er ook een handig overzicht van veel gestelde vragen over premies, kosten, voorbeeldplannen enzovoort.

 

Reacties:
Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg er zelf één toe!
Dit artikel is gedeeld door
Wonen in de stad
Wonen
117000+
A-nieuws
A-nieuws
42200+