coronavirus

Maatregelen om verspreiding coronavirus te vertragen: impact op dienstverlening

De stad Antwerpen neemt noodzakelijke en strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en de volksgezondheid te beschermen. Enkel de essentiële dienstverlening zal nog worden gegarandeerd. Niet-essentiële diensten worden al zeker tot en met 19 april opgeschort.


Voor nog meer uitgebreide info en de meest recente updates, surf naar www.antwerpen.be/coronavirus.

 

Enkel essentiële dienstverlening 

U kan momenteel enkel nog op de meest noodzakelijke dienstverlening aan de loketten (en een aantal sociale centra) een beroep kunnen doen.

Een beperkt aantal stadsloketten is nog geopend tijdens de week en in sommige gevallen tweewekelijks op zaterdag. Meer informatie vindt u hier.

Gebruik voor dienstverlening zoveel mogelijk het e-loket. U kan enkel langskomen op afspraak. Zonder afspraak wordt u niet verder geholpen. Vindt u uw loketproduct niet terug in het e-loket en kan u er ook  geen afspraak voor maken? Dan is er naar alle waarschijnlijkheid geen hoogdringendheid. Uw vraag valt niet onder de essentiële dienstverlening die de stad momenteel aanbiedt.

In uiterste noodzaak neemt u contact op met het stedelijk contactcenter. Daar zal uw vraag beoordeeld worden. Stel dus de aanvraag of afhaling van een loketproduct zoveel mogelijk uit of laat het thuis leveren.

De selfloketten zijn gesloten.

Het woonkantoor en de woonantennes zijn gesloten, afspraken gaan niet door. De medewerkers zetten maximaal in op dienstverlening per telefoon en mail.

De Huizen van het Kind hebben hun deuren gesloten.

Alle overige, niet-essentiële dienstverlening wordt opgeschort. Dit betekent dat alle stedelijke culturele instellingen (bibliotheken, cultuur- en ontmoetingscentra, musea), sportinfrastructuur (sportlocaties en zwembaden), jeugdinfrastructuur, het Ecohuis en het stadsarchief gesloten zijn tot en met 19 april. 

U kan bij de stad tijdens de kantooruren nog steeds telefonisch terecht via het contactcenter op het nummer 03 22 11 333.

De afvalophaling blijft wel gewoon doorgaan, de stedelijke recyclageparken zijn gesloten. Parken, groendomeinen en begraafplaatsen blijven eveneens geopend.

Het bezoekerscentrum en de stadswinkel op de Grote Markt, en de Brandstore in het Centraal Station zijn toe tot en met 19 april. Met vragen kan u kan telefonisch contact opnemen op +32 (0)3 232 01 03 of via email: info@visitantwerpen.be. 
 

Scholen en kinderopvang

Scholen en kinderopvanglocaties blijven wel open maar de lessen gaan niet door. Voor specifieke info over activiteiten of maatregelen op scholen raadpleegt u best de kanalen van de school van uw kinderen of neemt u contact op met de school.
 

Zorgbedrijf Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen nam maatregelen in de dienstencentra, thuisdiensten, serviceflats, dagverzorgingscentra, woonzorgcentra en jeugdzorg en organiseert zich tijdelijk op maximale thuiszorg. In woonzorgcentra en serviceflats worden voorlopig geen externe bezoekers toegelaten. In huishoudhulp-gezinszorg en de thuisverpleging is de noodzakelijke zorg gegarandeerd. 

Evenementen

De stad volgt de richtlijnen van de federale overheid: er gaat geen enkel evenement door tot en met 19 april. Ook kermissen en markten kunnen niet plaatsvinden. 

Adviezen Volksgezondheid

Verder blijft de stad iedereen aanraden om de adviezen van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid te volgen. Het gaat om de algemene hygiënische regels die sowieso tijdens het griepseizoen best gevolgd worden. Meer info hierover vindt u op www.info-coronavirus.be/. U kan op deze website ook terecht voor een antwoord op veelgestelde vragen.  

Een samenvatting van de hygiënemaatregelen vindt u in een handige affiche in meerdere talen

Verwante info:

59 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Bedros Donikian

Beste,ik had een afspraak bij gemeente Antwerpen om Identiteit en reispas belg om af te halen en dan heb ik een Annulatie brief gekregen.De vraag: is het mogelijk de allebei via de post kan krijgen of de gemeente naar mijn adress doorsturen!!! Bedankt

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Frans, u kan uw kaart online opladen. Meer informatie via deze link: https://bit.ly/2UxVmvy.

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Bedros, het is enkel mogelijk om een afspraak te krijgen wanneer u kan aantonen dat u uw identiteitskaart en/of reispas dringend nodig heeft. Stuur in dat geval een mail naar info@antwerpen.be.

Jouw avatar
Jan Cuypers

Beste, Ik zou een token moeten aanvragen om een bouwvergunning in te dienen in het omgevingsloket omdat de aanvrager de Nederlandse nationaliteit heeft. Hij zou zich op een registratiekantoor moeten aanmelden hiervoor . Weet u waar hij hiervoor terecht kan en of dat deze kantoren nog open zijn? Alvast bedankt voor uw antwoord mvg Architect Jan Cuypers

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Jan, u kan hiervoor een digitale sleutel aanvragen. Alle info via deze link: https://bit.ly/2yp3neZ.