Coronavirus UPDATE: Veelgestelde vragen over de maatregelen in stad Antwerpen

De stad Antwerpen neemt heel wat maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier vindt u het antwoord op alle veelgestelde vragen daarover. Deze FAQ krijgt zeer regelmatig updates. Er zijn ook vertalingen. 

Al deze maatregelen gelden tot en met zondag 19 april (eventueel verlengbaar t.e.m. 3 mei)
 

Huisarts nodig tijdens het weekend?
Ga niet naar de wachtpost, maar bel naar de telefonische triagelijn.

Wilt u als vrijwilliger andere Antwerpenaren helpen?
Surf dan naar www.antwerpen.be/antwerpenhelpt en meld u aan. U vindt hieronder ook meer info, onder de titel ‘Helpen of (medische) hulp nodig?’.

Vertalingen
Links naar vertalingen van deze veelgestelde vragen vindt u onderaan. Die vertalingen worden na aanpassingen steeds zo snel mogelijk opnieuw gemaakt. 

Vertalingen

Hieronder vindt u vertalingen van de veelgestelde vragen en antwoorden. We streven ernaar om ze dagelijks te updaten.

66 reacties op dit artikel:
Jouw avatar
Stefanie Van de Voorde

Beste, Zijn de containerparken vanaf maandag terug open? Moeten wij een afspraak maken of mogen we gewoon komen? Alvat bedankt

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Daniel, betalend parkeren en schijfparkeren op openbaar domein is tijdelijk niet meer van kracht in heel stad Antwerpen. Foutief, hinderlijk of asociaal parkeergedrag wordt nog wel beboet.

Jouw avatar
Astad Contactcenter

Beste Stefanie, we kiezen er bewust voor om de recyclageparken niet terug te openen, maar de ophaling aan huis uit te breiden. Meer informatie op https://bit.ly/347peDi.

Jouw avatar
Jean Bosschaert

Beste, Mag men in deze tijden zomaar een vriendin in je appartement laten wonen, als je er zelf niet tijdelijk woont ?

Jouw avatar
Lydie Bekaert

Wat als je van iemand persoonlijk zelf verneemt dat hij of zij,zich niet zo nauw aan de maatregelen houd,en toch niet aan je raad gehoor heeft,openbaar vervoer neemt,naar andere gemeente boodschappen doet, meerdere vrienden blijft bezoeken,...