Ingang tijdelijke bibliotheek MontrealstraatVictoriano Moreno

Bibliotheek Luchtbal

Luchtbal is een wijkbibliotheek in de gelijknamige Antwerpse wijk.

Openingsuren

Dinsdag en woensdag van 10 tot 18 uur.
Donderdag van 10 tot 20 uur.

Gesloten in de kerst- en paasvakantie en van 15 juli tot 15 augustus.

OPGELET! Op dit moment zijn er verbouwingswerken aan cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal. Daarom opent een tijdelijke bibliotheek in de Montrealstraat 6. De openingstijden blijven ongewijzigd.
Meer informatie: www.coluchtbal.be/verbouwingen.

Sluitingsdagen voor alle bibliotheken

  • 1 januari 
  • paaszondag en paasmaandag 
  • 1 mei 
  • Hemelvaartsdag 
  • pinksterzondag en pinkstermaandag 
  • 21 juli 
  • 15 augustus 
  • 1 en 11 november 
  • 25 en 26 december

Makkelijk Lezen Plein

Bibliotheek Luchtbal heeft een Makkelijk Lezen Plein voor kinderen van 8 tot 13 jaar die lezen niet zo leuk of gemakkelijk vinden. Op het plein vindt u makkelijk leesbare boeken, informatieve boeken in eenvoudige taal en met veel plaatjes, luisterboeken en daisyboeken, informatieve dvd's, verfilmde jeugdboeken, ...

 

Taalpunt Nederlands

Bibliotheek Luchtbal beschikt over een Taalpunt Nederlands. U vindt er taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, lees- en infoboeken in eenvoudige taal, luisterboeken, woordenboeken en Nederlandstalige films.

 

Open Inloop Taal

Bent u een nieuwkomer of anderstalige en wilt u graag Nederlands oefenen? Kom dan naar Open Inloop Taal in Co Luchtbal op dinsdag en op donderdag van 13 tot 15 uur.
U kan er Nederlands oefenen in conversatiegroepen, werken op de computers met taalprogramma’s, taalspelletjes spelen of babbelen en breien. Docenten en medewerkers van Atlas zijn aanwezig en helpen u hierbij.

 

Webpunt

In de tijdelijke bib zijn geen computers aanwezig. 

Heeft u toch een computer nodig? Dan kan u vanaf 20 augustus een computer in het Webpunt in Co Luchtbal gebruiken. U kan er ook printen, scannen en kopiëren. Medewerkers leren u stap voor stap leren werken met een computers.

Het Webpunt is bereikbaar via de ingang aan de Perustraat.

 

Meer info

Bibliotheek Luchtbal
Montrealstraat 6
2030 Antwerpen

Neem contact op met de bib

 

Lage-emissiezone

Komt u met de auto naar Antwerpen? Houd er dan rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijnstof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of uw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test

Verplichte registratie
Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat u de zone binnenrijdt. Registreer hier uw auto

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vindt u op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

tijdelijke bibliotheek Luchtbal in MontrealstraatVictoriano Moreno
tijdelijke bibliotheek Luchtbal in Montrealstraat
Dit artikel is gedeeld door