Contacteer stad Antwerpen

BremweideJoost Joossen

Bremweide

De Bremweide aan het Bosuilstadion vormt een groen eiland van 30 hectare in een stadsomgeving, met grote gazons en groepjes bos.

De Bremweide is dan ook een perfecte locatie voor zonnekloppers en sportliefhebbers. Joggers kunnen op het  aangelegde loopparcours in een groene omgeving aan hun uithoudingsvermogen werken. Ook kinderen kunnen zich hier volledig uitleven op de avontuurlijke speeltuin.

Voor hondenliefhebbers is er in het park meer dan 3 hectare avontuurlijk ingerichte hondenloopzone afgebakend. Naast het park kunnen zij ook terecht op de hondenloopzone aan de Gallifortlei. 

De wereldbefaamde Belgische landschapsarchitect Jacques Wirtz tekende het park in de jaren zeventig. Het vormt als het ware een groen eiland in een stadsomgeving, dankzij grote gazons, groepjes bos en een dichte randbeplanting die als buffer werkt. De ontwerper is erin geslaagd om de parkbezoekers de illusie te geven ergens anders te vertoeven, door te werken met grote open ruimten zonder aangelegde wegen of infrastructuur.

Praktische informatie

  • Locatie: Deurne-Noord, Bosuil
  • Grootte: 30 hectare
Leaflet | Esri, NAVTEQ, DeLorme, Stad Antwerpen
Dit artikel is gedeeld door