Zilverpaviljoen

Zilvermuseum

Momenteel zijn zowel het provinciaal Diamant- als Zilvermuseum gesloten. Maar ze blijven actief als het Diamantpaviljoen en het Umicore Zilverpaviljoen, gevestigd aan de voet van het MAS. 

Zilvermuseum Sterckshof was de grootste Zilverkamer van Vlaanderen gevestigd in het gelijknamig kasteel Sterckshof in Deurne. Momenteel is het Zilvermuseum gesloten. Maar in afwachting van de nieuwe museumsite aan de Suikerrui in het historisch centrum van Antwerpen, kan u naar het Umicore Zilverpaviljoen.

Het Diamantmuseum bracht met het BriljAntwerps Verhaal het uniek verhaal van de eeuwenlange relatie tussen de regio Antwerpen en het steentje. U kon er terecht voor de magie rond het meest fascinerende steentje ter wereld – het hardste materiaal dat u kunt omtoveren tot een schitterende sierdiamant, briljant geslepen, volgens Antwerps vakmanschap. Het BriljAntwerps Verhaal gaat ondertussen verder in het Diamantpaviljoen. Beide paviljoenen liggen vlakbij het MAS op het Eilandje en zijn gratis te bezoeken. 

Het nieuwe museum in de schaduw van het stadhuis, wordt een museum waar zowel het (kunst)historisch verhaal over edelsmeedkunst en het gebruik van zilver als van edelstenen zoals diamant centraal staan. Inhoudelijk wordt zowel vanuit het Zilver- als het Diamantmuseum bekeken welke aantrekkingskracht Antwerpen & Vlaanderen al eeuwenlang - ook internationaal - uitoefenen met betrekking tot het vakkundig produceren en assembleren van verfijnde objecten en juwelen.

 

Een bezoek plannen?
Voor openingsuren, ticketprijzen en bereikbaarheid, bezoek onze website.

Meer info en contact
Zilvermuseum
03 360 52 52
info@zilvermuseum.be
www.zilvermuseum.be

UMICORE Zilverpaviljoen: Hanzestedenplaats 15, 2000 Antwerpen
Diamantpaviljoen: Hanzestedenplaats 23, 2000 Antwerpen

Blijf op de hoogte
Volg ons op BlogFacebook en Flickr.

 

Dit artikel is gedeeld door